News Mehedinti

 11 februarie, ziua numărului unic de urgenţă “112”

11 februarie, ziua numărului unic de urgenţă “112” - În România serviciul funcţionează din 2005

În fiecare an, la data de 11 februarie, se sărbătoreşte ziua numărului unic european de urgenţă „112”, ce reprezintă sistemul tehnic şi organizaţional al recepţionării şi transmiterii apelurilor de urgenţă.

Numărul de urgenţă „112” a fost creat în 1991, iar din luna aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în toată România.

Începând cu anul 2008, „112” este unicul număr de urgenţă care poate fi folosit de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a ajunge, gratuit, la serviciile de urgenţă (ambulanţă, poliţie, jandarmerie, pompieri) în orice ţară a Uniunii Europene.

“În anul 2012, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi, au fost înregistrate un număr de 1.132 solicitări prin sistemul „112”, faţă de 920 solicitări în anul 2011. Totodată se atrage atenţia că apelarea abuzivă sau falsă la 112 se sancţionează cu amendă contravenţională conform prevederilor legale”, a declarat Cladia Mendea, ofiţer informare relaţii publice.

 

 

 

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus