News Mehedinti

22 de elevi se află în stagiul de practică la  Jandarmeria Mehedinti

22 de elevi se află în stagiul de practică la Jandarmeria Mehedinti

Data: 9-1-2019

Desfășurarea stagiului de practică de către elevii Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani în cadrul unității  precum și misiunile de ordine publică organizate  în perioada sărbătorilor de iarnă, au fost temele dezbătute în cadrul conferintei de presă ce a avut loc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți, marți, 08 ianuarie a.c.

Elevii școlilor postliceale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne desfășoară în această perioadă, stagiul de practică în unitățile operative ale Jandarmeriei Române.

De pe data de 7 ianuarie și până pe 10 mai, cei 22 elevi de la Școala Militară de Subofițeri  Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani au fost repartizați pentru a se instrui în cadrul primului stagiu de practică la Jandarmeria Mehedinți.

Pentru aplicarea adecvată și valorificarea cunoștințelor și competențelor dobândite, elevii vor fi repartizati să desfășoare activități specifice în structurile de ordine și siguranță publică –etapa I și de pază și protecție instituțională –etapa a II a.   

În această perioadă elevii se vor implica direct în munca de jandarm, având posibilitatea să acumuleze cât mai multe cunoștințe practice astfel încât la finalul anului de studiu să fie pregătiți pentru a putea face față exigențelor viitoarei meserii.

Pe linia misiunilor de ordine publică, în perioada 22.12.2018 – 07.01.2019 efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți au asigurat ordinea publică la un număr de 33 manifestări cu caracter cultural - artistic, cu un efectiv de 161 jandarmi.

Manifestările specifice acestei perioade au debutat în data de 22.12.2018 cu ocazia ceremonialului militar-comemorativ dedicat ”Zilei de 22 Decembrie – Ziua Libertății României”, desfășurat la Monumentul Eroilor Revoluţiei de pe str. Crişan, eveniment la care Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți a asigurat climatul de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea faptelor de natură infracţională şi contravenţională participând la misiune cu peste 50 jandarmi.

În perioada 25-26.12.2018 pe raza județului Mehedinți au avut loc un număr de peste 20 manifestări publice cu caracter cultural-artistic asociate sărbătorii religioase aNașterii Domnului”, evenimente pentru a căror gestionare corespunzătoare unitatea a asigurat climatul de ordine şi siguranţă publică prin acțiuni specifice de asigurare a ordinii publice sau participare la menținerea ordinii publice în cadrul dispozitivului integrat. Astfel, putem detalia că la un număr de 8 manifestări cultural artistice pe raza comunelor Izvorul Bîrzii, Malovăț, Ilovăț, Gogoșu și Burila Mare au fost pregătite și executate misiuni specifice de asigurare a ordinii publice având în vedere participarea numeroasă a publicului la aceste evenimente, iar la un număr de 12 manifestări cultural artistice de pe raza comunelor Șovarna, Bîlvănești, Godeanu, Burila Mare, Cireșu Podeni, Livezile, Ilovița, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți  a destinat patrule mixte pentru menținerea climatului de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea faptelor de natură infracţională şi contravenţională.

În perioada 29.12.2018 – 02.01.2019, cu ocazia sărbătoririi Anului Nou 2019,  pe raza județului Mehedinți au avut loc un număr de 11 manifestări publice cu caracter cultural-artistic, evenimente la care s-a  asigurat climatul de ordine şi siguranţă publică(3 manifestări organizate de pe raza comunelor Gogosu și Ilovăț, iar în alte 8 locații de pe raza comunelor Șovarna, Bîlvănești, Podeni, Cireșu, Livezile și Izvorul Bîrzii, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți în cooperare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Mehedinți  a actionat în patrule mixte pentru menținerea ordinii publice).

În data de 31.12.2018/01.01.2019 efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți în cooperare cu efective din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, I.S.U. ,,DROBETA” al Județului Mehedinți și Direcției de Poliție Locală au asigurat climatul de ordine şi siguranţă publică cu ocazia „REVELIONULUI 2019” eveniment desfășurat pe str. Crișan din municipiul Dr.Tr. Severin.

Ultimul eveniment public al perioadei de referință a avut loc în data de 06.01.2019 cu ocazia manifestărilor religioase dedicate ”Botezului Domnului”,ocazie cu care au fost organizate un număr de 9 manifestări publice pe raza localităților Drobeta Turnu Severin(2 misiuni), Orșova, Baia de Aramă, Șimian, Gogoșu, Gura Motrului, Gruia și Brebina.

Pentru gestionarea corespunzătoare a acestor evenimente, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți, în cooperare cu  Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți,I.S.U. ,,DROBETA” al Județului Mehedinți, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți și Direcția de Poliție Locală Dr. Tr. Severin a acționat cu efectivele și tehnica din dotare pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea faptelor de natură infracţională şi contravenţională,  fiind angrenați la nivel județean peste 70 jandarmi, 40 polițiști, 15 cadre ale ISU, 10 polițiști de frontieră și 15 polițiști locali.

Cu ocazia misiunilor specifice executate în această perioadă, jandarmii au constatat un număr de 46 fapte antisociale dintre care 33 fapte de natură contravențională,  ocazie cu care au aplicat un număr de 3 avertismente scrise și 30 amenzi în valoare de 10050 lei, precum și  13 fapte de natură penală.

Majoritatea sancțiunilor contravenționale aplicate de jandarmi au vizat combaterea faptelor antisociale de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, fapte incriminate de Legea nr. 61/1991.

În ceea ce privește constatarea faptelor de natură penală, în cadrul dispozitivului integrat de menținere a ordinii publice au fost constatate un număr de 13 infracțiuni săvârșite de 12 autori, dintre care:

- 7 infracțiuni de furt, faptă prevăzută de art. 346 CP, constând în nerespectarea regimului armelor și munițiilor;

- 5 infracțiuni prevăzute de art. 335 și 336 CP constând în încălcări ale regimului de circulație rutieră;

- 1 infracțiune prevăzută de art. 353 CP constând în distrugere.

Comparativ cu perioadele similare din anii trecuți se sesizează o scădere a faptelor antisociale constatate în perioada sărbătorilor de iarnă, concluzionând astfel o creștere a gradului de siguranță civică la nivel județean.

În perioada următoare, având în vedere numărul și amploarea relativ redusă a evenimentelor publice, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți va concentra efortul structurilor de ordine publică pe realizarea dispozitivului integrat de menținere a ordinii publice în vederea acoperirii corespunzătoare a spațiului public pentru  prevenirea  criminalității stradale.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus