News Mehedinti

5000 de gulguţe vor lumina Parcul Rozelor din SEVERIN la a șasea ediţie a Festivalului Luminii

5000 de gulguţe vor lumina Parcul Rozelor din SEVERIN la a șasea ediţie a Festivalului Luminii

Data: 21-5-2019

Sub îndemnânul “Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”, cercetaşii severineni din cadrul Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” vor organiza sâmbătă, 25 mai 2019, a șasea ediţie „Festivalul Luminii”, în Parcul Rozelor.

 

"Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, a succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor. Fericirea e atunci când ești mulțumit de ceea ce ai și te bucuri din plin de asta. Dar mai presus de atât, adevărata cale spre fericire este acea de a-i face pe ceilalți fericiți"- Sir Robert Baden Powell - fondatorul Mișcării Cercetășești.

 

Festivalul Luminii - evenimentul național sincron al Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, revine la Drobeta-Turnu Severin cu a șasea ediţie pe 25 mai 2019 în Parcul Rozelor pentru a vă reaminti de lucrurile mărunte care fac viața mai frumoasă în fiecare zi. Astfel, de șase ani, cercetașii oferă comunității prilejul de a regăsi bucuria lucrurilor mărunte și clipe minunate petrecute în aer liber alături de cei dragi în cadrul Festivalului Luminii.

 

În fiecare an, pentru a crea o atmosferă de poveste, cercetaşii apelează la gulguţe, cutii de origami în care sunt aprinse mici lumânări.

Începând cu ora 17:00 până la ora 23:00, severinenii şi nu numai, sunt aşteptaţi sâmbătă să participe la o diversitate de ateliere pregătite de cercetaşi atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

 

La ateliere vor învăţa să facă gulguţe, brăţări, noduri, baloane uriaşe de săpun, să dezlege enigme și să îndeplinească provocări. Copiii vor fi pictaţi pe faţă cu floarea de crin, simbolul cercetăşiei, şi vor putea participa la multe jocuri pentru copii. Vizitatorii pot veni să se relaxeze într-o zonă unde se va cânta live, sau aducându-şi o carte pe care o pot citi în zona de liniște – și pe care apoi o pot dărui mai departe, la atelierul „Blind date with a book”, unde se face un schimb de cărți pe nevăzute. Ca în fiecare an, cercetaşii pregătesc “Copacul cu dorinţe”, în care se pot pun bileţele cu propriile dorinţe. De asemenea, vizitatorii pot participa la aprinderea lumânărilor din cele 5.000 de gulguţe.

 

Accesul la eveniment este liber, iar Festivalul Luminii este o ocazie de a îi cunoaşte mai bine pe cercetaşi şi de a afla cum pot deveni cercetaşi atât copiii, precum şi adulţii. Aşadar, severinenii sunt invitaţi să vină şi să descopere frumuseţea celei mai mari mişcări de tineret de pe glob şi să afle cum, prin educaţie şi implicare, cercetaşii lasă lumea un pic mai bună decât au găsit-o. La plecarea din parc, cu siguranţă, vizitatorii vor reflecta la “Care sunt micile bucurii personale și cu cine le împărtășesc? Şi ce lucruri mărunte fac pentru a proteja natura?”

 

Programul Festivalului Luminii, 25 mai 2019

 

14:00-16:30 Decorarea cu gulguțe a Parcului Rozelor și pregătirea atelierelor

17:00-21:30 Desfășurarea atelierelor

20:00-20:30 Aprinderea gulguțelor

22:00-23:00 Chităreală

23:00-24:00 Strângerea definitivă a atelierelor și curățarea parcului

 

Anul acesta, alături de cercetașii severineni au fost:

Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin, care a avut încredere în organizarea festivalului în Parcul Rozelor si Palatul Culturii Teodor Costescu.

 

Despre Festivalul Luminii Drobeta Turnu Severin

Festivalul Luminii Drobeta Turnu Severin este un eveniment realizat de Organizația Națională “Cercetașii României” prin cei peste 80 de membri din Drobeta Turnu Severin - copii și tineri, voluntari dedicați, de toate vârstele - eveniment destinat comunităţii în care trăiesc și la care participă anual peste 1.000 de vizitatori.

Pentru cercetaşi, Festivalul Luminii este unul din modurile prin care oferă ceva înapoi comunităţii pentru sprijinul pe care îl au constant şi, în acelaşi timp, modul de organizare al festivalului contribuie la atingerea obiectivelor educaţionale pe care organizaţia le are pentru membrii săi.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus