News Mehedinti

A FOST SEMNAT CONTRACTUL PRIVIND REABILITAREA, MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA SPITALULUI ORĂȘENESC VÂNJU MARE

Data: 23-3-2020

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat astăzi contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru proiectul de ,,Reabilitare, Modernizare și Extindere Spital Orășenesc Vânju Mare Mehedinți,,, un moment extrem de important în special pentru locuitorii din sudul județului Mehedinți.

Spitalul din Vânju Mare se adresează unei populații de peste 70.000 de locuitori și a funcționat peste 40 de ani, însă în 2011 fostul Guvern PDL a luat decizia să-l închidă, aceeași soartă având și Spitalulul din Strehaia.

,,În decembrie 2012 am reușit să-l facem să funcționeze ca strucură minimală, să avem activitate medicală și l-am organizat ca o secție exterioară a Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin. Am încercat să readucem medici și cel mai important să obținem finanțare pentru reabilitarea clădirii,, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Investiția care urmează să se demareze se va realiza din bugetul Consiliului Județean și depășește 21 milioane de lei.  Se vor reabilita și moderniza construcțiilor existente, se va mansarda corpul care are doar parter și va extinde spitalul.

,,Acum mai mult ca oricând trebuie să ne concentrăm asupra investițiilor din sistemul de sănătate, să le putem oferi mehedințenilor siguranța unei infrastructuri medicale moderne și condiții de internare care să se ridice la nivelul cerinţelor europene în domeniul sănătății. Am convingerea că odată cu încheierea acestei mari investiții, mehedințenii din zona de sud a județului vor beneficia de un act medical de calitate și nu vor mai fi nevoiți să parcurgă zeci de kilometri până în Drobeta Turnu Severin pentru tratarea diferitelor afecțiuni,, a mai adăugat președintele CJ.

În urma investiției, la Spitalul din Vânju Mare se va asigura spitalizare continuă cu 60 de paturi, dar și spitalizarea pe zi, în ambulatoriu.

După ce se vor face demersurile necesare redeschiderii unității ca spital, aici vor funcționa:
🔹secție de medicină internă cu 25 de paturi;
🔹compartiment de obstetrică-ginecologie cu 15 paturi, din care cinci pentru neonatologie;
🔹compartiment de chirurgie generală cu zece paturi, din care trei pentru terapie intensivă;
🔹compartiment de pediatrie cu zece paturi;
🔹compartiment pentru primiri urgențe.

,,Sper ca pe viitor să aducem aici cât mai mulți medici, deja au început să vină cadre medicale. Cât timp se vor desfășura aceste lucrări, vreau să menținem în continuare activitatea medicală. Am încredere în firma care execută proiectul își va respecta termenele, ba chiar vor fi devansate, iar în vara lui 2021 să putem recepționa această clădire,, a mai spus Aladin Georgescu.

Tot Consiliul Județean se va ocupa și cu dotarea clădirii pentru ca ulterior să beneficieze de promovarea unei hotărâri de guvern pentru reînfințarea Spitalului orășenesc Vânju Mare.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus