News Mehedinti

CAMPANIE IPJ MEHEDINȚI DE PREVENIRE A VIOLENȚEI DOMESTICE

Data: 13-5-2020

Având în vedere situaţia prezentă generată de efectele COVID-19 şi a măsurilor instituite la nivel naţional, de distanţare socială, poliţiştii mehedinţeni au în atenţie prevenirea situaţiilor de risc la care sunt expuşi cetăţenii atât în mediul urban, cât şi rural.

Pentru victimele violenţei domestice, A STA ACASĂ poate însemna a sta constant alături de cel care o abuzează şi de multe ori acest lucru se poate transforma într-o dramă.  Limitarea deplasării măreşte tensiunea şi stresul generat de preocupările legate de siguranţă, sănătate, situaţie financiară.

Comportamentul  agresorului ar putea fi violent în spatele uşilor închise. Am putea fi martori la creşterea unei “pandemii din umbră”. În această situaţie este foarte important să conştientizăm că felul în care reacţionăm poate decide de multe ori modul nostru de acţionare.

În   perioada  mai-iunie  2020, Inspectoratul de Poliție Judeţean Mehedinți desfăşoară o amplă campanie de informare a  cetățenilor de pe raza județului prin distribuirea de pliante cu recomandări antivictimale referitoare la violența în familie, prevederile ordinului de protecţie, modalităţi de reacţie în cazul izbucnirii unui episod de violenţă domestică.

Astăzi, 12.05.2020, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat o acţiune informativă ce a constat în distribuirea de pliante ale campaniei, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.

Cu respectarea regulilor de distanţare socială, poliţiştii au transmis cetăţenilor prin intermediul pliantelor postate în cutiile poştale recomandări pentru prevenirea violenţei domestice, precum şi popularizarea ordinului de protecţie.    

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus