News Mehedinti

Cinci unități de învățământ preuniversitar din Drobeta Turnu Severin pierd titlul de ”Colegiu” / VEZI care sunt acestea

Cinci unități de învățământ preuniversitar din Drobeta Turnu Severin pierd titlul de ”Colegiu” / VEZI care sunt acestea

Data: 2-11-2018

Colegiul Tehnic ,,Dierna,, Orsova, Colegiul Tehnic ,,Domnul Tudor,, Colegiul Tehnic ,,Decebal,, Colegiul Tehnic ,,Lorin Sălăgean,, și Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, se vor numi licee tehnologice începând cu anul școlar 2018-2019.

Cele cinci unităţi de învăţământ din Mehedinţi vor redeveni licee tehnologice, după ce timp de câţiva ani au purtat titlul de colegiu naţional. Motivul care stă la baza luării acestei decizii de către Ministerul Educaţiei este rata de promovare scăzută.

Titlul de „Colegiu Național / Colegiu” are valabilitate limitată, cu evaluare o dată la 5 ani, care se acordă în baza unor criterii stabilite prin Ordin de ministru. Practic, o dată la cinci ani,  unităţile de învăţămant trebuie să parcurgă o etapă de evaluare, în urma căreia se stabileşte dacă au fost îndeplinite criteriile sau nu.

În cazul celor cinci unităţi de învăţământ mehedinţene, rata de promovare la examenul de bacalaureat nu a depăşit media națională, în ultimii trei ani, aşa cum cere legea. Directorii unităţilor de învăţământ în cauză contestă decizia şi spun că deşi acestă schimbare nu îi va afecta pe elevi, nu era una care trebuia luată.

Acestă schimbare se va produce şi la nivelul diplomei de bacalaureat, începând de anul viitor. Descoperamehedinti.ro

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus