News Mehedinti

COD PORTOCALIU de VIJELII puternice ŞI grindină

Data: 25-6-2021

Începând de astăzi, 25 iunie, ora 14:00, până sâmbătă dimineața, la ora 06:00, județul  nostru se va afla sub avertizare meteorologicăCOD PORTOCALIU ce vizează vijelii puternice, grindină și cantități de apă  importante.

 În intervalul menționat, sunt prognozate intensificări ale vântului, cu rafale de peste 80...100 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de medii și mari dimensiuni.  Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35...50 l/mp și izolat 70 l/mp.

De asemenea, începând cu ora 12.00, județul nostru se află sub incidența atenționării meteorologice Cod Galben, ce vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până sâmbătă, 26 iunie, la ora 23.00. 

Totodată, în cursul zilei de astăzi, rămâne în vigoare avertizarea meteorologică Cod Portocaliu, ce vizează: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat, conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie.

Pentru gestionarea operativă a posibilelor situații de urgență, generate de fenomenele meteorologice prognozate, la sediul ISU Mehedinți, se va activa Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cu specialiști din cadrul ISU Mehedinți, IPJ Mehedinți, IJJ Mehedinți și Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți. 

ISU Mehedinți a luat măsura înștiințări tuturor comitetelor locale, fiind dispuse măsuri suplimentare privind instituirea serviciului de permanenţă la sediile primăriilor, avertizarea populaţiei potrivit situaţiei prognozate și organizarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență în vederea asigurării intervenției oportune în cazul producerii unor situații de urgență. 

Pompierii mehedințeni sunt la datorie, gata să intervină, la nevoie, în sprijinul populației afectate, pentru limitarea şi înlăturarea posibilelor efecte.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigurăprotecția.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite,la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări de apă, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

 

În perioadele caniculare, facem apel la cetățeni să evite aglomerația, expunerea la soare și efortul fizic intens.

Totodată, aceștia trebuie să se hidrateze corespunzător, consumând circa 1,5-2 litri de lichide pe zi,  evitând băuturile alcoolice și pe cele care conțin cofeină. 

Pentru siguranța lor, cetățenii sunt sfătuiți să poarte haine lejere, subțiri, din bumbac, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.

O atenție deosebită trebuie acordată și copiilor, care nu trebuie lăsați singuri în autoturisme expuse la soare.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus