News Mehedinti

DEMERSURI PENTRU O NOUĂ SERIE DE PROIECTE EUROPENE ATÂT PENTRU DROBETA TURNU SEVERIN, CÂT ȘI PENTRU JUDEȚUL MEHEDINȚI

Data: 24-6-2020

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a organizat astăzi, la sediul Consiliului Județean Mehedinți o întâlnire de lucru la care au participat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, dar și reprezentanții aparatelor de specialitate din cadrul celor două instituții care se ocupă cu atragerea și implementarea proiectelor cu fonduri europene.


În cadrul întâlnirii, s-a prezentat contextul național și european privind perioada de programare 2021-2027 și s-a discutat despre pregătirea portofoliului de proiecte viitoare eligibile pentru finanțare din fonduri europene și naționale.

“Dacă am reușit în anii trecuți să fim printre principalii beneficiari ai Programului Operațional Regional, cu fonduri europene atrase în valoare de peste 100 milioane euro, îmi doresc ca și în viitor să ne păstrăm locul de lideri. Cel mai mare și complex obiectiv al meu este acela de a crește numărul proiectelor cu finanțare europeană. Continuăm și întreținem infrastructura rutieră, vom promova și susține dezvoltarea turismului, vom pune în valoare patrimoniul natural și cultural al județului, vom realiza o infrastructură de sănătate performantă și un act educațional de excepție, prin accesarea fondurilor europene. Îi mulțumesc doamnei director general al ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu, echipei dumneaei, precum și experților din cadrul Consiliului Județean Mehedinți, pentru sprijinul și implicarea în implementarea proiectelor ale căror rezultate prind contur și continua să imbunătățească imaginea județului. Vreau să îi asigur de toată disponibilitatea mea pentru o colaborare eficientă care să poată fi cuantificată într-un număr cât mai mare de proiecte de succes și care să contribuie atât la dezvoltarea județului, cât și a regiunii.,, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Atât Primăria Drobeta Turnu Severin, cât și Consiliul Județean Mehedinți au realizat investiții importante pentru severineni și mehedințeni în ultimii patru ani.

,,Am fost felicitați pentru modul în care am atras până acum aproximativ 40 de milioane de euro, pe diferite programe de finanțare, așa cum sunt proiectele pentru achiziționarea de autobuze electrice, asfaltarea de bulevarde și străzi, amenajarea de noi parcuri și locuri de joacă, realizarea de piste pentru biciclete, unele aflate deja în implementare, iar altele în stadiul de licitații. Obiectivul meu prioritar rămâne în continuare accesarea tuturor fondurilor europene disponibile în perioada următoare, ca sursă principală de finanțare pentru modernizarea comunității noastre.,, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus