News Mehedinti

Două familii cu posibilități materiale reduse au fost ajutate de jandarmii mehedințeni

Data: 23-12-2020

Crăciunul este cea mai frumoasă sărbătoare a anului, pentru că ne aduce aminte să fim uniți, să zâmbim, să dăruim. Pentru noi,  bucuria Crăciunului înseamnă spiritul de a oferi, fără a ne gândi că trebuie să primim ceva înapoi.

Situația a două familii din satul Almăjel, despre care am aflat din mediul online, nu ne-a lăsat indiferenți. Povestea lor este impresionantă și ne-am alăturat campaniei de ajutorare demarată  în această perioadă.

Prima familie la care am ajuns este formată din șase copii, cu vârste între trei și 11 ani. Ei au fost părăsiți de părinți și sunt crescuți de bunici, care nu s-au îndurat să-i despartă. Îi cresc cu greu, înconjurați de lipsuri, dar bucuroși că sunt împreună. Casa în care locuiesc are nevoie de reparații, iar schimbarea tâmplăriei șubrede, reprezenta o necesitate. Colegul nostru, plutonier major Oreviceanu Florin s-a oferit să achiziționeze patru ferestre și două uși din tâmplărie PVC, pentru a le înlocui cu cele vechi. Și, cum jandarmii știu că cel mai bine se acționează în echipă, în scurt timp au dus treaba la bun sfârșit.  Iar copiilor le-au transmis că Moș Crăciun nu i-a uitat și le-a lăsat câteva daruri în mașina Jandarmeriei. Dulciuri, jucării, hăinuțe și alimente de primă nesesitate au fost oferite cu tot sufletul de jandarmi.

Ne-a impresionat și cazul unei mame care crește singură șapte copii, deoarece tatăl lor  a  decedat. Pentru ei ne-am gândit la niște cadouri mai practice, și le-am achiziționat un aragaz și o butelie, care să le fie de ajutor în gospodărie. Și aici am oferit alimente de primă necesitate, dulciuri, fructe, hăinuțe,  jucării, precum și produse de igienă personală.

Un gest simplu, făcut din suflet, prin care am încercat să aducem un strop de bucurie, unor copii în preajma sărbătorilor de iarnă.  

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN MEHEDINŢI

Compartimentul Informare Relaţii Publice şi cu Publicul


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus