News Mehedinti

Fenomenul abandonului maternal a scăzut simțitor în ultima perioadă. În Orșova nu au existat astfel de cazuri

Fenomenul abandonului maternal a scăzut simțitor în ultima perioadă. În Orșova nu au existat astfel de cazuri

Data: 14-2-2013

Potrivit unei statistici a celor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinții, în ultimii ani s-a înregistrat o scădere a numărului de copii părăsiţi în maternitate.

Astfel, în judeţul Mehedinţi, de la începutul anului 2012 până în prezent au fost înregistraţi 19 copii cu risc de părăsire şi doar un copil a fost părăsit în unităţile sanitare.

“Din cazurile soluţionate, 11 copii au fost reintegraţi în familiile naturale, un copil a fost internat la Centrul Maternal „Sfânta Ana” împreună cu mama sa, unul la Adăpostul de zi şi de noapte pentru copiii străzii, iar altul la Centrul Respiro. Pentru alţi 5 copii s-a dispus plasamentul la centre de plasament. În municipiul Orşova nu au exitat cazuri de abandon în unităţile sanitare”, a declarat pentru news-mehedinti.ro, Dana Ciobanu, ofițer de presă DGASPC Mehedinți.

Mamele sunt încurajate să își crească pruncii

Scăderea numărului de copii părăsiţi în maternităţi şi unităţi sanitare se datorează consilierilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care oferă tot mai multe servicii şi prestaţii mamelor aflate în nevoie. În acest context mamele sunt sprijinite moral să își crească copii, cu toate că în multe familii situația financiară reprezintă principala problemă.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus