News Mehedinti

În acest weekend, două persoane și-au pierdut viața după ce au ales să se răcorească în fluviul Dunărea

Data: 19-7-2021

În sezonul estival, pentru a suporta mai ușor temperaturile ridicate, cetățenii preferă să petreacă timpul în natură, desfășurând diverse activități recreative, care implică și scăldatul în ape curgătoare sau lacuri. Pentru a preveni riscul de înec, ISU Mehedinți recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli și măsuri pentru a se bucura de o vacanță în siguranță.

FACEM APEL LA CETĂȚENI să frecventeze numai locurile special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate. O atenție deosebită trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsați nesupravegheaţi, mai ales în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă. 

Recomandăm EVITAREA SCĂLDATULUI în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci. 

Astfel, cetățenii, indiferent că sunt buni înotători sau nu, atunci când se aventurează cu ambarcațiunea sau la scăldat în locurile neamenajate, trebuie să conștientizeze riscurile la care se expun și să se protejeze purtând echipamente adecvate. 

De asemenea, pentru evitarea șocului hipotermic, cetățenii trebuie să nu intre, imediat, în apa rece după ce au stat mult timp la soare. 

Totodată, pentru prevenirea unor situații de urgență, aceștia nu trebuie să se aventureze în apă când sunt în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte. În timpul unor vijelii sau furtuni, scăldatul este interzis! 

În speranța că, cetățenii vor conștientiza pericolul și nu se vor aventura în acte de teribilism, care îi pot costa viața, ne dorim ca scafandrii mehedințeni să nu mai desfășoare misiuni de căutare a persoanelor, ci doar exerciții de pregătire. 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus