News Mehedinti

ÎN CURÂND, TESTELE DE CORONAVIRUS SE VOR FACE ȘI LA DROBETA TURNU SEVERIN

Data: 17-3-2020

În conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, Consiliul Județean Mehedinți face toate demersurile pentru a fi testați de Coronavirus cât mai mulți mehedințeni și pentru a face față situației de epidemie!

,,Ne dorim ca lucrurile să se desfășoare în cel mai scurt timp pentru a evita răspândirea cu rapiditate a virusului astfel că, în această după-amiază am avut o întâlnire cu conducerea unității medicale și am stabilit procedurile care trebuie urmate pentru ca aparatura necesară în această situație să fie achiziționată în cel mai scurt timp,, a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Inițial, Ministerul Sănătății a transmis că va achiziționa aparate pentru testare a eventualelor cazuri de Coronavirus pentru toate spitalele din țară, dar când s-a dat decretul, aceste achiziții nu au mai fost cuprinse.

,,Cum nu puteam lăsa situația la voia întâmplării, iar de testarea tuturor suspecților depinde în mare măsură gradul de răspândire a virusului, am decis ca banii alocați Spitalului Județean anul acesta din bugetul Consiliului Județean Mehedinți să fie folosiți pentru această situație delicată. Astfel, în procedură de urgență se vor achiziționa un sistem Real Time PCR și aparate pentru ventilațe mecanică necesare pentru tratarea cazurilor grave care vor fi internate în corpul fostei Secții ORL. Acum, testele recoltate de la pacienții din Mehedinți se trimit la Craiova, Spital care nu poate face mai mult de 70 teste într-o zi,, a mai adăugat Aladin Georgescu.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus