News Mehedinti

Județul Mehedinți sub o nouă atenţionare de COD PORTOCALIU de ploi și inundații

Data: 27-5-2021

Conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteo-rologie, începând de astăzi, 27 mai, de la ora 16.00, până vineri, 28 mai a.c., la ora 21.00, județul Mehedinți se va afla sub avertizare meteorologică Cod Portocaliu, ce vizează ploi însemnate cantitativ.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu ploi abundente și în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40...50 l/mp și pe arii restrânse 60...70 l/mp.

Totodată, până sâmbătă, la ora 10.00, se află în vigoare o atenţionare meteorologică Cod Galben, ce vizează instabilitate atmosferică accentuată.

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică Cod Galben pentru râurile Drincea, Desnățui, Motru și afluenții mici ai Dunării, valabilă până sâmbătă, 29 mai, la ora 24.00, iar începând cu ora 17.00, bazinul superior al râului MOTRU se va afla sub avertizare hidrologică COD PORTOCALIU, valabilă până sâmbătă, la ora 12.00.
Sunt prognozate posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, dar şi viituri rapide cu efecte de inundaţii.

,,Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populației să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
În cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu încerce traversarea râurilor prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.
În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția. Pentru gestionarea operativă a posibilelor situații de urgență, generate de fenomenele hidro-meteorologice prognozate, la sediul ISU Mehedinți se va activa Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cu specialiști din cadrul IPJ Mehedinți, IJJ Mehedinți și Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți.
La nivelul tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență din județ s-a dispus instituirea serviciului de permanență la sediul primăriilor, monitorizarea cursurilor de apă, executarea de patrulări în zonele inundabile și cu risc pentru persoanele cu dizabilități, bătrâni și persoane asistate social.
Efectivele ISU Mehedinți sunt la datorie, fiind pregătite să intervină, la nevoie, în sprijinul populaţiei afectate, pentru limitarea şi înlăturarea posibilelor efecte.,, au precizat reprezentanţii ISU Mehedinţi.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus