News Mehedinti

 Marti, 13 noiembrie, ISU Mehedinti organizeaza o serie de activităţi educative sub sloganul ,,Preveniti ghinionul,,

Marti, 13 noiembrie, ISU Mehedinti organizeaza o serie de activităţi educative sub sloganul ,,Preveniti ghinionul,,

Data: 13-11-2018

Marţi, 13 noiembrie a.c., sub sloganul „Preveniţi ghinionul” şi având ca logo pisica neagră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţiva organiza activităţi informativ-educative ce vor urmări conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă. Cadre ale inspectoratului nostru vor fi prezente la Colegiul Tehnic „Lorin Sălăgean”  şi Şcoala Generală Voloiac, acolo unde vor desfăşura lecţii de informare preventivă cu elevii, dar şi de prim-ajutor.

În zona de promenadă de pe str. Crişan, în intervalul orar 10.00-14.00, va fi organizat un punct mobil de informare preventivă şi o expoziţie cu o parte a tehnicii de intervenţie.

Pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare, la sediile subunităţilor de pompieri din municipiile Dr. Tr. Severin şi Orşova, dar şi din oraşele Strehaia, Baia de Aramă şi Vânju Mare va fi organizată Ziua Porţilor Deschise, în intervalul orar 10.00-14.00.

Tot în acest context, al conştientizării şi informării preventive a cetăţenilor judeţului Mehedinţi, în zilele de 17 şi 18 noiembrie a.c., vor fi desfăşurate acţiuni de informare şi distribuire de pliante şi flyere cu reguli de comportare şi măsuri de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece în zone cu public numeros, în localităţile Dr. Tr. Severin,  Vânju Mare, Pătulele şi Cujmir.

De asemenea, la unităţile de învăţământ în localităţile Orşova, Bâcleş şi Husnicioara vor fi desfăşurate, în zilele de 20 şi 22 noiembrie, lecţii de informare preventivă, dar şi exerciţii demonstrative de prim-ajutor în caz de intoxicaţii cu fum. 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, în toate judeţele ţării se organizează „Ziua informării Preventive”.

              

*

 *          *

                             Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

       Anual, în România sunt înregistrate mii de incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc și victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat, instalații electrice defecte sau improvizate, fumatul şi focul deschis și mijloacele de încălzire. Pentru conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv și atitudinii proactive în rândul comunității în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor, la nivel naţional sunt derulate, încă din anul 2012, campaniile „F.O.C – Flăcările Omoară Copii” și „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale” și „R.I.S.C. – Siguranța NU e un joc de noroc!”.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus