News Mehedinti

MEHEDINȚI: 56% PROMOVABILITATE LA BAC / VEZI topul primelor TREI LICEE din MEHEDINȚI cu cea mai bună medie!

MEHEDINȚI: 56% PROMOVABILITATE LA BAC / VEZI topul primelor TREI LICEE din MEHEDINȚI cu cea mai bună medie!

Data: 8-7-2019

Datele oficiale centralizate de ISJ Mehedinți arată că 56% dintre candidații din județ au promovat examenul maturității. Bifurcat pe materii, cei mai mulți au promovat la proba la alegere a profilului: 80%. La română, au promovat 75% din cei înscriși, iar la proba obligatorie: 67%.  

De remarcat este faptul că nu s-au înregistrat medii de 10 în Mehedinți. Cu toate acestea, avem licee cu promovabilitate ridicată. Colegiul Național Gheorghe Țițeica conduce detașat topul, acolo unde, din cei 213 elevi ai unității de învățământ înscriși, a promovat un procent de 97,18. Urmează Colegiul Național Train, care are o promovabilitate de 87%, Colegiul Național Pedagogic Ștefan Odobleja, cu 77% și Liceul de Artă Ioan Ștefan Paulian.

Există însă și unități școlare la care promovabilitatea a fost zero. Aici, însă, s-au înscris foarte puțini elevi, iar reprezentanții ISJ anunță că va lua măsuri în acest sens.

Alin Tomoescu, inspectorul școlar general declară că: ,,Singurul liceu din Mehedinți, unde promovabilitatea a fost zero, este Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, acolo unde, din cei 10 înscriși la BAC, 6 s-au prezentat, însă niciunul nu a reușit să obțină medie de trecere. Alte unități școlare, precum Liceul Halânga, Dl Tudor, Liceul Dierna, Liceul Tudor Vladimirescu și chiar Liceul particular Șerban Cioculescu, au câte un promovat sau doi, însă și aici au fost extrem de puțini candidați înscriși. La Liceul Șișești, din cei 7 absolvenți înscriși la sesiunea de Bacalaureat, 4 au promovat examenul,,.

În total, În Mehedinți, s-au înscris, la această sesiune, 1.729 de absolvenți, dintre care 1.511 s-au și prezentat. sursa: ziaruldemehedinti.ro

 

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus