News Mehedinti

MEHEDINTI: Cum pot beneficia de şomaj absolvenţii diferitelor instituţii de învăţământ, promoţia 2018?

MEHEDINTI: Cum pot beneficia de şomaj absolvenţii diferitelor instituţii de învăţământ, promoţia 2018?

Data: 10-7-2018

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ preuniversitar sau universitar din promoţia 2018 trebuie să se înscrie în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi ca somer neindemnizat, intr-o prima faza, în termen de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii studiilor. Termenul de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii studiilor este termen de decădere din drepturi.

Dacă termenul de 60 de zile calendaristice menţionat anterior nu este respectat, prin neprezentare sau prezentare după acest termen pentru a fi inregistraţi ca şomeri neindemnizaţi, absolvenţii instituţiilor de învăţământ pierd dreptul de a mai primi ulterior indemnizaţia de şomaj.  

AJOFM Mehedinti atenţionează absolvenţii de liceu promoţia 2018, indiferent dacă au promoveaza sau nu examenul de bacalaureat, sau daca nu participa la examenul de bacalaureat, că termenul de 60 de zile calendaristice a inceput cu data de 26 mai 2018 (conform Ordinului nr 3382 / 24.02.2017 al ministrului educației naționale privind structura anului şcolar 2017-2018, pentru clasele terminale din invatamintul liceal anul scolar s-a incheiat in data de 25 mai 2018), ultima zi de inregistrare fiind 24 iulie 2018.

Elevii care nu au situația școlară încheiată la unele discipline, se pot înregistra în evidențele AJOFM Mehedinti în termen de 60 de zile calendaristice de la data promovării examenelor de corigență (data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ).

Adeverinţa de absolvire a claselor terminale trebuie să conţină precizarea exactă a datei absolvirii cursurilor (zi, lună, an), potrivit ordinului ministrului educaţiei naţionale.

Actele necesare fiecărui absolvent ai institutiilor de învăţământ pentru depunerea dosarului de şomer neindemnizat sunt :

- cartea de identitate, original şi copie xerox;

- certificatul de naştere, original şi copie xerox;

- adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea “APT MUNCĂ” sau “CLINIC SANATOS”;

- diplomă, certificat de studii, adeverinţă, după caz, eliberată, în condiţiile legii, de una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii, original şi copie xerox ;

- adeverinta de venit de la administratia financiara;

- dosar cu şină .

Informaţii suplimentare pot fi obtinute de la sediul AJOFM Mehedinti din Drobeta Turnu Severin, bd Carol I nr 3, telefon 0252 / 319029.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus