News Mehedinti

NOI MĂSURI LA JUDECĂTORIA ORȘOVA / VEZI CE CAUZE SE VOR JUDECA ÎN URMĂTOAREA PERIOADĂ

Data: 16-3-2020

Judecătoria Orșova a decis luarea următoarelor măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus COVID-19, începând cu data de 16 martie 2020 și până la data de 4.05.2020 inclusiv:

1. Judecătorii din cadrul Judecătoriei Orșova vor soluționa în perioada 16.03.3030 - 04.05.2020 inclusiv, doar cauzele urgente după cum urmează:

În materie civilă:

- Acordare personalitate juridică 

- Asigurare dovezi

- Autorizarea intrării în încăperi (Art. 384 ind 1 alin 2 C.p.c./art 679 NCPC)

- Comisie rogatorie internațională

- Consfintire acord mediere

- Evacuarea art.1033 CPC ș.u.

- Încuviințare executare silită 

- Modificari acte constitutive persoane juridice

- Ordonanta presedintiala

- Ordonanta de plata OUG 119/2007 art. 1014 CPC ș.u.

 - Poprire asiguratorie

- Sechestru asigurator

- Sechestru judiciar

- Suspendare executare art.484, 507, 512, 700, 718 N.C.P.C./ art. 300, 3191, 325 CPC

- Suspendare provizorie la contestatia la executare

În materie minori și familie

- Asigurare dovezi

- Consfintire acord mediere 

- Contestatie tergiversare cauza

- Internare medicală nevoluntară

- Obligarea minorului la consiliere psihologica

- Ordin de protectie

- Ordonanta presedintiala

- Plasament de urgenta

- Sechestru asigurator 

- Sechestru judiciar

- Supraveghere specializată 

- Suspendarea provizorie a executării 

- Tutela

În materie penală 

Cauzele aflate in competenta judecatorului de drepturi si libertăți, precum si cele in care sunt judecati inculpati trimisi in judecata in stare de arest preventiv.

2. Alaturi de aceste cauze, se vor include in categoria cauzelor urgente si urmatoarele tipuri de actiuni:

- Indreptare eroare materiala si completare/lamurire dispozitiv pentru cauzele stabilite ca avand caracter urgent.

- Cererile prin care se solicita acordarea ajutorului public judiciar, precum si cererile de reexaminare a incheierilor prin care au fost solutionate aceste cereri, daca sunt in legatuta cu cauze considerate urgente prin prezenta decizie.

- Incidente procedurale.

3. În celelalte cauze cu respectarea termenului rezonabil de solutionare a cauzelor, se va fixa primul termen de judecata incepand cu data de 05 mai 2020.

In cauzele care au stabilite termene de judecata 17.03.2020- 22.03.2020 și care nu fac parte din categoria celor urgente enumerate la pc. 1 și 2 se va proceda fie la soluționarea acestora, în situația în care părțile sunt prezente sau au solicitat judecarea cauzei în lipsă, iar cauza este în stare de judecată, fie la amânarea cauzelor după data de 04.04.2020 sau preschimbarea termenelor de judecată acordate pentru o dată ulterioară datei de 04.05.2020, cu instiintarea in timp util a partilor si participantilor.

În cauzele care au stabilite termene de judecată începând cu data de 23.03.2020 până la 04.05.2020, inclusiv, se va proceda la preschimbarea termenelor de judecată acordate pentru o dată ulterioară, cu înștiințareaîn timp util a părților și participanților. Aceste dispoziții de mai sus nu sunt aplicabile în cauzele urgente menționate și nici în cauzele apreciate ca fiind urgente de către titularul fiecărui complet de judecată. Se vor fixa ore pentru fiecare cauză în parte.

4. În cauzele in care exista posibilitatea implinirii termenului de prescriptie a raspunderii penale, masurile anterioare nu se aplica.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus