News Mehedinti

O elevă din judeţul Mehedinţi are deja două note de 10 la Bacalaureat

O elevă din judeţul Mehedinţi are deja două note de 10 la Bacalaureat

Data: 27-6-2018

Deşi examenul de bacalaureat este în plină desfăşurare, o elevă din judeţul Mehedinţi are deja două note de 10 la acest examen.

Datoriţă perfomanţelor obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale, Iulia Mitrache, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” din municipiul Drobeta Turnu Severin, are nota 10 la examenul de Bacalaureat din acest an la disciplinele limba şi literatura română, şi ştiinţe socio-umane, la ultima disciplină având de optat între filosofie, psihologie, logică şi economie.

Prof. Magelona Petrescu, cadru didactic la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, cea care a pregătit-o pe Iulia Mitrache pentru Olimpiada „Lectura ca Abilitate de Viaţă”, a spus că, datorită rezultatelor obţinute la olimpiadele internaţionale elevei i s-au echivalat două probe cu nota 10 la bacalaureat. Prof. Magelona Petrescu a mai spus că, întrucât Iulia Mitrache este la profil de filologie-bilingv, ea a susţinut doar un singur examen la bacalaureat, la proba obligatorie a profilului, respectiv la disciplina Istorie.

Iulia Mitrache a obţinut anul trecut Premiul III la faza internaţională a Olimpiadei OLAV (Olimpada „Lectura ca Abilitate de Viaţă”), iar anul acesta Premiul I la Olimpiada Naţională de Filosofie şi Menţiune la faza internaţională a Olimpiadei de Filosofie, care s-a desfăşurat în luna mai la Bar, în Muntenegru. cafeneauapolitica.ro

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus