News Mehedinti

ORŞOVENII şi TURIŞTII care ajung în zonă VOR un ORAŞ CURAT!

ORŞOVENII şi TURIŞTII care ajung în zonă VOR un ORAŞ CURAT!

Data: 10-5-2018

O situaţie frecvent întâlnită în Orşova a stârnit o mulţime de reacţii negative atât din partea cetăţenilor, cât şi a turiştilor care ne calcă pragul în fiecare sezon estival. Este vorba despre problema cu care ne confruntăm în marea majoritate a zonelor din Orşova: gunoaiele aruncate pe drumuri, în spaţiile verzi, resturile menajere care cad din coşurile de gunoi pline deja de mizerii, iarba tăiată şi lăsată să putrezească.

Tot mai mulţi orşoveni au reclamat acest aspect pe adresa redacţiei noastre, iar mai mult decât atât, turiştii care în număr tot mai mare, de la un an la altul, aleg să îşi petreacă concediile în zona noastră, rămân cu un gust amar după o plimare pe faleză. Situaţia pare să nu aibă vreo rezolvare, deşi fiecare dintre noi şi-ar dori să trăiască într-un oraş curat, însă se pare că ceva nu funcţionează aşa cum ar trebui. Un oraş curat se traduce prin numeroase beneficii pentru locuitorii săi. Şi nu în ultimul rând, un oraş curat atrage fără doar şi poate numeroşi turişti: nimeni nu îşi doreşte să viziteze un oraş care nu arată deloc atrăgător.

,,Faleza şi nu numai, este plină de gunoaie. Iarba tăiată e lăsată tot acolo. Coşurile de gunoi de pe faleză sunt pline de gunoi, iar mizeriile sunt deja pe jos. Cum putem avea pretenţia unui turism de calitate dacă noi nu oferim nimic în schimb? Trebuie să se facă ceva din acest punct de vedere. Suntem de râsul lumii. Vorbim despre o responsabilitate pe care trebuie să ne-o asumăm cu toţii, atât cei în măsură să facă acest lucru, cât şi noi cetăţenii. Doar aşa vom primi în schimb o serie de beneficii. Ar fi foarte păcat ca, din cauza neglijenţei sau nepăsării, un oraş să ajungă nelocuibil,, spune  orşveanul Tudor P.

La rândul lor, turiştii sunt de aceeşi părere: ,,Nu ştim cine este vinovat, dar nici măcar nu ar trebui să ne intereseze acest lucru. Ştim doar că e păcat ca un oraş precum Orşova, atât de frumos, cu un peisaj spectaculos, să nu fie curat. Nu ar trebui să vedem nici măcar un muc de ţigară aruncat pe jos. Păcat...După o plimbare pe faleză, sincer, nu îţi faci o părere prea bună,, spune Mircea R. turist din Timişoara.

.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus