News Mehedinti

Percheziţii la contrabandiştii de ţigări

Percheziţii la contrabandiştii de ţigări

Data: 5-6-2019

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T., au desfăşurat trei percheziţii domiciliare pe raza localităților Vicovu de Sus și Straja, din județul Suceava, într-un dosar penal privind contrabanda cu ţigări.

În urma acţiunii au fost confiscate aproximativ 27.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, iar un cetăţean român a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinți au continuat cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale într-un dosar de contrabandă cu ţigări.  

Astfel, în data de 03.05.2019, ora 14.50, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Mehedinți, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat și desfășurat o acțiune în cadrul căreia au fost puse în executare trei mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Vicovu de Sus și Straja, din județul Suceava, în diferite locaţii unde existau suspiciuni că sunt depozitate ţigări de contrabandă.

În urma perchezițiilor domiciliare a fost descoperită cantitatea de 26.718 pachete cu ţigări, diferite mărci, fără marcaje fiscale sau marcate necorespunzător, precum și o arbaletă în valoare de aproximativ 2.900 lei.

Ţigările, în valoare totală de aproximativ 321.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă și constituirea unui grup infracțional organizat.

Totodată, pe numele unuia dintre proprietarii imobilelor, cetățeanul român, B.M., în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, a fost emisă ordonanţă de reținere pentru 24 de ore, urmând ca bărbatul să fie prezentat Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile.

În cauză, cercetările continuă, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinți, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus