News Mehedinti

POMPIERII MEHEDINŢENI AU INTERVENIT LA 10 INCENDII ÎN ACEST WEEKEND

POMPIERII MEHEDINŢENI AU INTERVENIT LA 10 INCENDII ÎN ACEST WEEKEND

Data: 3-2-2020

În perioada 31 ianuarie – 03 februarie a.c, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit la 46 de situaţii de urgenţă.

Pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a 10 incendii, salvarea victimelor a două accidente rutiere, transportarea a două persoane supraponderale cu probleme medicale, dar şi pentru salvarea unui animal.

Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor 31 de  persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112. 

Dintre cele 10 incendii, şapte au izbucnit la vegetaţie uscată şi au cuprins peste 70 de hectare de teren, pe raza localităţilor: Drobeta Turnu Severin (2), Colibaşi, Pluta, Puţinei, Ştefan Odobleja şi Halânga. Pentru stingerea incendiilor manifestate pe raza localităţilor Colibaşi, Puţinei şi Ştefan Odobleja, au acţionat şi voluntari ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Malovăţ, Izvoru Bârzii şi Livezile. Alte trei incendii s-au manifestat la cutia de derivaţie a curentului electric a unei case de locuit, situate pe strada Bahna, din municipiul Drobeta Turnu Severin şi la două anexe gospodăreşti din localităţile Lupşa de Sus şi Hurduceşti, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

În cursul zilei de sâmbătă, două echipaje de pompieri din cadrul Staţiei Strehaia au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului izbucnit la anexa gospodărească din satul Lupşa de Sus, comuna Broşteni. Pompierii au intervenit prompt, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la o casă de locuit. Deşi incendiul a fost stins de către pompieri în limitele găsite,  flăcările au distrus acoperişul unui adăpost de animale, pe o suprafaţă de circa 40 metri pătraţi şi o tonă de plante furajere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, produs la un cablu electric defect.

Duminică seară, alte două echipaje din cadrul Staţiei Strehaia au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Hurduceşti - Strehaia.  Pompierii au limitat extinderea incendiul, care a cuprins întreaga anexă gospodărească, pe o suprafaţă de circa 15 mp, şi materialul lemnos aflat în interiorul acesteia (circa 2 metri cubi), precum şi  şarpanta din lemn de la casa învecinată, pe o suprafaţă de circa 3 metri pătraţi. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, produs la un cablu electric neizolat corespunzător.

                În vederea evitării unor situaţii de urgenţă, care pot pune în pericol nu doar bunurile, dar şi viaţa, recomandăm cetăţenilor:

•             să nu utilizeze aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii;

•             să nu suprasolicite instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

•             să nu lase sub tensiune aparate alimentate cu energie electrică, atunci când părăsesc locuinţa pentru perioade mari de timp.

ISU Mehedinti


Galerie foto

POMPIERII MEHEDINŢENI AU INTERVENIT LA 10 INCENDII ÎN ACEST WEEKEND


Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus