News Mehedinti

Pompierii mehedințeni pregătiți pentru înlăturarea posibilelor efecte generate de CODUL PORTOCALIU

Data: 20-5-2020

Începând de astăzi, de la ora 13.00, până mâine dimineață, la ora 06.00, județul Mehedinți se află sub avertizare meteorologică COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.

În intervalul menționat, sunt prognozate vijelii, grindină, descărcări electrice și ploi torențiale, iar cantitățile de apă vor putea depăși 40 – 50 l/mp și izolat 60 – 70 l/mp. ISU Mehedinți a transmis înștiințări tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență, fiind dispuse măsuri suplimentare privind instituirea serviciului de permanență la sediile primăriilor, avertizarea populaţiei potrivit situaţiei prognozate, precum și executarea de patrulări în zonele inundabile și cu risc pentru persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi.

Totodată, la nivelul tuturor subunităților au fost dispuse măsuri suplimentare, pompierii mehedințeni fiind pregătiți pentru înlăturarea eventualelor efecte generate de manifestarea fenomenelor meteorologice prognozate. Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus