News Mehedinti

România pregăteşte certificatul digital european

Data: 27-4-2021

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, marți, în conferința de presă săptămânală a CNCAV, că România este în grafic cu procesul de pregătire pentru certificatul digital european, care ar urma să fie aplicat din iunie.

„Este un demers comun al mai multor instituții: Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP și STS. Este un demers european și România a început de mai mult timp, e un proces de pregătire mai amplu, sunt chestiuni tehnice la care trebuie lucrat. (…) Termenul este stabilit la nivel european. Sunt discuții cu toate statele membre, noi suntem aliniați, suntem în grafic”, a declarat Andrei Baciu, potrivit G4Media.ro.

Termenul pentru funcționarea acestuia este începutul lunii iunie

La rândul său, reprezentantul STS a precizat că termenul pentru funcționarea acestuia este începutul lunii iunie, însă unele state membre au solicitat un timp puțin mai lung.

„Deadline-ul este la începutul lunii iunie, dar au fost într-adevăr câteva state care au solicitat 6 săptămâni, ca să poată să armonizeze sistemele pe care le au în momentul de față cu sistemul european care va fi pus în practică”, a precizat acesta.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut un apel, la 1 aprilie, către Parlamentul European și Consiliul UE să adopte propunerea Comisiei privind introducerea certificatului de călătorie (adeverința digitală verde), iar statele membre să creeze deja infrastructura necesară introducerii acestuia. gds.ro

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus