News Mehedinti

Şoferi turmentaţi, un femonem care a luat amploare în MEHEDINŢI!

Şoferi turmentaţi, un femonem care a luat amploare în MEHEDINŢI!

Data: 29-5-2019

Tot mai mulţi şoferi sunt depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice în trafic. Azi noapte de exemplu, trei conducători auto s-au ales cu dosar penal pentru această infracţiune.

La volan, fără permis și sub influența alcoolului

În data de 29.05.2019, ora 00:30, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, au depistat în trafic un bărbat de 24 ani, din municipiu, care conducea un autoturism pe strada Crișan fără a poseda permis de conducere. Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentrație de 0,49 %0 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală.

Depistat de polițiști, în trafic, sub influența alcoolului

În data de 29.05.2019 ora 01:10, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, au depistat în trafic un bărbat de 50 ani, din municipiu, care conducea un autoturism pe strada Cicero, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentrație de 0,94 %0 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală.

Cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului

În data de 29.05.2019, orele 02:30, polițiștii orșoveni au depistat un bărbat de 34 ani, din orașul Băile Herculane, județul Caraș-Severin, în timp ce conducea un  autoturism pe D.N.6/E 70, din municipiul Orșova, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Orșova unde a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice este una dintre cauzele producerii accidentelor de circulație.

Consumând alcool sau alte substanțe psihoactive, te pui în pericol pe tine, pe ceilalți participanți la trafic, dar riști să fii tras la răspundere contravențională, penală și  după caz, la plata unor despăgubiri civile.

NU CONSUMAȚI ALCOOL LA VOLAN

,,Conducătorii vehiculelor...sunt  obligați să se supună testării aerului expirat și/sau recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de produse sau substanțe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, la solicitarea polițistului rutier.” - articolul 38 din O.U.G. 195 din 2002.

,,Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, testată cu un mijloc tehnic omologat și verificat metrologic și depistata ca având o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, este obligată să se supună recoltării mostrelor biologice, în vederea stabilirii imbibației de alcool în sânge.” art. 88, alineat 6 din O.U.G. 195 din 2002.

,,Conducătorilor de vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, testați în trafic cu un mijloc certificat care indică prezența în organism a unor substanțe psihoactive, li se recoltează obligatoriu mostre biologice.” - articolul 88, alineat 7 din O.U.G. 195 din 2002.

NU E OPȚIUNE, CI OBLIGAȚIE. REFUZUL CONSTITUIE INFRACȚIUNE:

,,Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere… de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.” - articolul 341 din Codul Penal.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus