News Mehedinti

23 de asociații de proprietari din Drobeta Turnu Severin nu primesc agent termic din cauza datoriilor exorbitante!

23 de asociații de proprietari din Drobeta Turnu Severin nu primesc agent termic din cauza datoriilor exorbitante!

Data: 5-11-2019

Datoriile mari acumulate către furnizorul de energie termică, dar și lipsa de interes din partea administratorilor și președinților de asociații în vederea  eșalonării acestora, au atras consecinte grave pentru un numar de 23 de asociatii de proprietari care nu primesc la ora actuala cadura.

Partea proastă este însă că, din cauza faptului că nu se pot lua măsuri individuale împotriva rău platnicilor, repercusiunile sunt simțite în egală măsură și de cei care sunt cu plata datoriilor la zi:

”Sunt unele probleme punctuale pe care eu cred că împreună cu reprezentanții S.P.A.E.T. le putem rezolva, întrucât sunt unele situații în care oamenii au plătit, dar banii au ajuns în alte buzunare și nu este normal ca locatarii să sufere din cauza celor care au avut nemernicia să bage mâna în banii oamenilor. Aici am luat deja măsura să îi sprijinim, urmând să ne îndreptăm și pe cale penală și administrativă împotriva celor care au furat din banii oamenilor ” a precizat Marius Screciu, primarul Severinului, citat de descoperamehedinti.ro.

O situație mult mai gravă este însă la Direcția de Tabere. Aici, instituția nu a primit buget de la minister, astfel încât a acumulat datorii de ordinul sutelor de mii, deopotrivă pentru curentul electric consumat, dar și pentru agentul termic. Instituția a acumulat peste 300.000 lei datorie pentru curentul electric și agentul termic furnizat:

”Aici sunt probleme. Astăzi le vom trimite somație deoarece au 150.000 lei datorie pentru curentul electric consumat, bani pe care trebuie să îi dea liceului Domnul Tudor. Noi, primăria am plătit factura liceului, dar acest lucru nu mai poate funcționa. Astăzi i-am somat. Dacă în maximum 10 zile nu plătesc, le oprim curentul electric.  Același lucru vă sfătuiesc și pe dv. să vă luați toate măsurile. Chiar dacă este instituție de stat. Dacă nu pot să suporte cheltuielile de funcționare, să pună cheia pe instituție. Sfatul meu este să nu le dați căldură. Ori punem piciorul în prag să le plătească ministerul, ori această situație se va repeta la nesfârșit” a spus Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Pe de altă parte, atât agenții economici, dar și celelalte instituții ale statului care primesc agent termic în sistem centralizat au reușit în mare parte să își achite datoriile restante. descoperamehedinti.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus