News Mehedinti

ALADIN GEORGESCU, PREȘEDINTELE CJ MEHEDINȚI: ,,ANGAJAȚII DGASPC VOR PRIMI SALARIILE VINERI SAU CEL MAI TÂRZIU ÎN PRIMA ZI LUCRĂTOARE DIN DECEMBRIE,,

Data: 26-11-2020

Președintele Consiliului Județean Mehedinți a convocat astăzi o ședință extraordinară în cadrul căreia s-a votat alocarea sumelor necesare pentru plata a două salarii, în net către toți angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți.  Se vor face viramentele astfel încât, mâine sau cel mai târziu miercuri, 2 decembrie, oamenii să își primească salariile restante.

,,Cum am ajuns în această situație?! Istoricul îl știți cu toții și lipsa de colaborare a Guvernului pe acest subiect de-a lungul ultimelor luni.

Acum, în cel de-al 12-lea ceas, la ultima rectificare a bugetului de stat, Județului Mehedinți i s-a alocat suma de 2,074 milioane lei, nu pentru plata acestor cheltuieli cum era normal ci pentru “Programul pentru Școli al României”, la care am adăugat economiile de 1,5 milioane lei realizate la același program. Sigur, școlile sunt închise și din acest motiv nu s-au cheltuit banii. Prin același act normativ ni s-a permis să folosim aceste sume pentru finanțarea celorlalte categorii de cheltuieli descentralizate și i-am alocat fondului de salarii al DGASPC.

Pe de altă parte, suma a fost completată cu 200 000 lei din fondurile alocate inițial pentru organizarea unor competiții sportive care au fost anulate anul acesta, în contextul pandemiei.

Reamintesc faptul că într-o ședință anterioară am alocat alte sume pentru DGASPC de la bugetul județului, astfel încât să putem asigura peste 4 milioane lei, banii necesari pentru plata salariilor nete pentru angajații DGASPC, pentru lunile septembrie și octombrie.

Regret situația pe care au traversat-o oamenii prin restanțele înregistrate la plata salariilor și îi asigur că am făcut toate demersurile pentru a rezolva această problemă la care s-a ajuns din cauza incapacității membrilor Guvernului PNL de a înțelege nevoile oamenilor și care sunt responsabilitățile pe care le au, prin prisma funcțiilor pe care le dețin!,, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu la finalul ședinței de astăzi.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus