News Mehedinti

ALADIN GEORGESCU, PREȘEDINTELE CJ MEHEDINȚI:

ALADIN GEORGESCU, PREȘEDINTELE CJ MEHEDINȚI: "SITUAȚIA PACIENTULUI DEPISTAT CU VIRUSUL COVID-19 A FOST GESTIONATĂ CU MAXIMĂ RESPONSABILITATE ÎNCĂ DE LA INTERNARE!"

Data: 30-3-2020

În această seară a venit confirmarea că unul dintre pacienții internați în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin este infectat cu virusul COVID-19.

Bărbatul nu a fost testat inițial întrucât nu s-a încadrat în simptomatologia pentru Coronavirus comunicată de Ministerul Sănătății. Cu toate acestea, personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență a luat toate măsurile de echipare și izolare în conformitate cu suspecții de Coronavirus.

Medicii i-au recoltat probe pentru testul de gripă și după ce acesta a ieșit negativ, s-a făcut și testarea pentru COVID-19 care a ieșit pozitivă. Pacientul va fi transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, face apel la calm și încredere că situația a fost gestionată cu maximă responsabilitate încă de la internarea pacientului.

“Conform protocolului, se va testa imediat întreg personalul medical cu care a intrat în contact pacientul, chiar dacă medicii, asistentele și infirmierele au purtat echipament de protecție atât în Unitatea de Primiri Urgențe, cât și în ATI. 💯S-a luat măsura ca personalul DSP să facă recoltarea la domiciliul fiecărui angajat pentru a evita contactul cu alte persoane din spital. 💯Totodată, cei care au intrat în contact cu pacientul se vor autoizola la domiciliu, sau pot folosi locația pusă la dispoziție de Consiliul Județean Mehedinți pentru această situație. 💯Va fi de asemenea, testat și personalul de pe ambulanța care l-a transportat pe bărbat la Spital, urmând ca reprezentanții DSP să continue ancheta epidemiologică. Fac în continuare apel la calm și încredere că situația este gestionată cu maximă responsabilitate, așa cum a procedat personalul medical încă de la internarea pacientului!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus