News Mehedinti

ALEGERI SUA 2020. Donald Trump a câştigat statele cheie Florida şi Texas şi a luat o opţiune serioasă pentru un nou mandat la Casa Albă

Data: 4-11-2020

Echipa de campanie a lui Donald Trump şi mai multe agenţii de presă dau ca sigură victoria lui Donald Trump în Florida, stat cheie în realegerea sa în funcţia de preşedinte al SUA.

UPDATE ora 12.00 Joe Biden a preluat conducerea într-unul din statele cheie, Wisconsin, pe baza numărătorii parţiale, a aproximativ 90% din voturi. Avansul său fiind de mai puţin de 10.000 de voturi. La nivelul SUA, Biden continuă să conducă în faţa lui Donald Trump cu 224-213 în privinţa numărului de electori, Wisconsin, stat cu 10 electori, nefiind încă adăugat pe lista celor unde situaţia s-a lămurit deja. Pe simularea CNN, Trump ar obţine însă numărul suficient de electori pentru a rămâne preşedinte, 273.

Joe Biden a câştigat în Hawaii, după cum anunţă CNN. Acest stat are patru electori, astfel că Biden are acum un total de 224 de electori, din numărul de 270 necesar pentru a deveni preşedinte, în timp de Donald Trump rămâne la 213.

În acest moment Joe Biden are 220 de electori, iar Donald Trump 213, când au mai rămas de oficializat rezultatele din nouă state. Avantajul lui Trump este ca pare să fi câştigat deja în majoritatea lor, incluzând aici Carolina de Nord, Michigan sau Pennsilvannya. 

UPDATE. Donald Trump a câştigat în statul-cheie Texas, bastion republican şi al doilea stat în privinţa numărului de mari electori, astfel că avansul democratului Joe Biden a fost redus, relatează Fox News şi NBC News. Cei 38 de mari electori obţinuţi în Texas reprezintă o victorie-cheie pentru Trump. De asemenea, Trump a câştigat la limită şi în Georgia, ceea ce înseamnă 16 electori în plus.

ALEGERI SUA 2020. Florida are 29 de electori, fiind o miză uriaşă în bătălia prezidenţială. Ptrivit estimărilor New York Times, la momentul numărării a 91% din voturi în Florida, Donald Trump era creditat cu un prcent de 50,6%, faţă de 48,4% ale adversarului său, democratul Joe Biden. Actualul preşedinte are 95% şanse să câştige acest stat, estimau analiştii.

Statul Florida a fost foarte disputat în cursul ultimelor alegeri prezidenţiale, graţie lui George W. Bush câştigând alegerile din 2000 şi tot aici a fost cheia victoriei lui Donald Trump asupra lui Hillary Clinton în 2016.

Fox News transmite însă că, faţă de 2016, Donald Trump e pe cale să piardă Arizona, stat cu 11 electori. După numărarea a 73% din voturi, Biden avea aici 53,6% din voturi, în timp ce Trump, 45,1%.
RTV.net


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus