News Mehedinti

ECHIPAMENTE DE INTERVENȚIE PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ, DIN FONDURI EUROPENE

Data: 24-6-2020

Au sosit astăzi echipamentele de intervenție și vehiculele achiziționate prin Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, proiect în care Primăria Drobeta Turnu Severin este lider, având ca partener Primăria Kladovo, din țara vecină.

Dotările sunt necesare pentru intervențiile în cazul situațiilor de urgență ce pot apărea în zona de graniță și constă în:

✅ Motostivuitor
✅ Miniexcavator
✅ Compactor cilindric
✅ 2 motopompe pentru ape murdare
✅ Nacelă
✅ 2 diguri mobile anti-inundații
✅ Microbuz
✅ Mașină de tăiat asfaltul
✅ Autogreder

Valoarea totală a proiectului este de 714.288 euro, din care bugetul alocat Primăriei Severin este de 449.988 euro, iar bugetul alocat Primăriei Kladovo este de 264.300 euro.

,,Utilizăm astfel toate programele de finanțare puse la dispoziție de Uniunea Europeană, inclusiv cele care permit regiunilor de frontieră să colaboreze pentru a face față provocărilor comune. Este încă o oportunitate pe care o fructificăm, în folosul comunităților de pe ambele maluri ale Dunării, un exemplu concret că granițele dintre noi nu sunt bariere, ci modalități de cooperare care îmbunătățesc viața cetățenilor.,, a precizat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus