News Mehedinti

EXCLUSIV! PREȘEDINTELE CJ MEHEDINȚI, ALADIN GEORGESCU, LĂMUREȘTE CUM S-A CONTURAT IDEEA DE A CONSTRUI 30 DE LOCUINȚE ANL PENTRU PERSONALUL MEDICAL!

Data: 15-6-2020

În urmă cu zece zile, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a anunțat că s-au făcut ultimele demersuri pentru ca Agenția Națională pentru Locuințe să construiască un bloc de locuinţe de serviciu compus din 30 de apartamente cu 2 camere pe un teren viran din vecinatatea Ambulantei în care ar urma să locuiască medici și asistente medicale care își desfășoară activitatea în sistemul medical din județul Mehedinți (Spitalul judetean de urgenţă, Spitalul CFR, inclusiv la Serviciul Judeţean de ambulanţă).

Imediat după ce această informare a ajuns în spațiul public, au apărut și primele reacții negative din partea managerului și a președintelui Sindicatului de la Serviciul Județean de Ambulanță Mehedinți.

În acest sens, președintele Aladin Georgescu a dorit să clarifice situația și a ieșit public cu următoarea declarație:

,,Încep prin a vă spune că dezaprob în totalitate modul în care cei doi au ales să semnaleze aceste nemulţumiri pe care le au și care, prin această manieră în care mi-a fost aduse la cunoștință sau mai bine zis NU mi-au fost aduse la cunoștință, denotă clar alte interese decât cele de bună-credință. Dincolo de acest lucru, nu vreau să mă justific prin această declarație, ci vreau să spun clar cum au stat lucrurile și cum s-a ajuns ca pe acest teren, aflat în administrarea exclusivă a Consiliului Județean, să facem demersurile pentru construirea unor locuințe ANL pentru personalul medical. 

Nu vorbim despre vreo piscină sau despre vreun parc de distracții, vorbim despre LOCUINȚE PENTRU MEDICI, PENTRU PERSONALUL MEDICAL!

Așa cum știți, în domeniul sănătății, am avut o preocupare deosebită în ultimii ani și la Consiliul Județean am gândit o întreagă strategie pentru modernizarea și reabilitarea infrastructurii de sănătate din Mehedinți. 

Avem 6 proiecte derulate cu fonduri europene și de la Consiliul Județean, cu o valoare de aproape 150 de milioane de lei, prin care vom moderniza toată clădirea Spitalului Județean, vom construi corpuri noi pentru Ambulatoriu şi Urgenţe și vom moderniza secțiile exterioare de la Psihiatrie, TBC şi Infecşioase.

Așa cum era normal, am mers mai departe și am căutat să atragem personal medical, cunoscut fiind că este nevoie de medici. 

Ca autoritate județeană, ne-am gândit ce facilități putem crea tinerilor medici pentru a-i motiva să înceapă o carieră la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, Spitalul CFR și de ce nu, la Serviciul Județean de Ambulanță.

Pornind de la aceste aspecte, s-a conturat ideea construirii unui bloc cu  locuinţe de serviciu prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, pentru început în municipiul Drobeta Turnu Severin şi, funcţie de rezultat, se va evalua necesitatea implementării unor proiecte similare şi în celelalte orașe din judeţ. 

Propunerea a fost îmbrățișată de personalul medical și acum aproximativ 2 ani aveam peste 30 de persoane angajate în Spital care și-au manifestat, în scris, intenția de a beneficia de o locuință ANL. Ne dorim ca acești medici și asistenți să rămână în sistemul medical din Mehedinți, așa că a fost un motiv bun să demarăm procedurile și să căutăm spațiu.

Repet, vreau să ajut! Mă preocupă sănătatea mehedințenilor și trebuie creat cadrul de normalitate din toate punctele de vedere pentru ca personalul medical să aibă condiții bune de lucru în Spitale şi la Ambulanţă și confortul necesar acasă! 

Așa oferim sprijin cadrelor medicale, mai ales celor aflate la început de drum! 

Dacă ne raportăm la pandemia pe care o traversăm, trebuie spus că dacă aveam acest imobil construit, el putea fi folosit pentru ca personalul medical să fie cazat acolo în această perioadă, fără să fie nevoie să cheltuim din bugetul Consiliului Judetean sute de mii de lei cu cazarea, așa cum s-a întâmplat.


Odată stabilită necesitatea construirii unor astfel de locuinţe, am căutat, cu sprijinul angajaților Consiliului Județean, dar și al unor cadre medicale cu care m-am consultat, să identificăm pe raza municipiului un teren pe cât posibil în apropierea spitalului. Primul instinct a fost zona Aeroport întrucât zona este în dezvoltare, dar mi s-a semnalat terenul viran din spatele Serviciului Județean de Ambulanță Mehedinți, teren ce este in domeniul public al Judetului Mehedinţi si in administrarea Consiliului Județean și care este liber de sarcini

Am încercat să aflăm dacă există proiecte de dezvoltare / extindere,  amenajări sau intenţii de viitor care includ zona în cauză și nu ni s-a comunicat acest lucru, mai ales că din 1995 Ministerul Sănătăţii nu a investit nimic in construcţiile existente pentrul Serviciul de Ambulanţă.

Membrii Sindicatului Serviciului Județean de Ambulanță Mehedinți pot fi beneficiari ai locuințelor, astfel că nu mi-am pus problema că ar putea fi împotriva acestui proiect!

În ședință de consiliu, proiectul pentru construirea unui bloc de locuințe de serviciu ANL, s-a votat în unanimitate în anul 2019, astfel că demersurile au început!

Trebuie spus foarte clar că nu s-a intervenit pe proprietatea Serviciului Județean de Ambulanță Mehedinți sub nicio formă! Terenul de acolo în suprafață de 9500 mp este domeniul public al județului Mehedinți aflat în administrarea Consiliului Județean conform Hotărârii de Guvern 963/2002 și a Cărții Funciare.

Nu există niciun document care să ateste măcar darea în folosință a acestui teren! Nici măcar nu ni s-a solicitat acest lucru, nu ni s-a adus la cunoștință nicio intenție de a folosi acest teren. 

Din această suprafață de 9500 mp, noi am dezmembrat 2364 mp și s-a făcut documentația pentru ca el să fie predat către Agenția Națională pentru Locuințe  pe perioada construirii blocului de locuinţe de serviciu.

Nu va locui Aladin Georgescu acolo, vor locui medici care să vă trateze și pe dumneavoastră, domnilor și familiile dumneavoastră, atunci când veți avea nevoie!

Locuințele vor fi atribuite de o comisie de specialitate din care vor face parte reprezentanți ai instituțiilor în care lucrează solicitanții, ai Sindicatelor, deci nu există niciun motiv prin care lucrurile să nu fie transparente, cum nu există niciun motiv al scandalului pe care l-ați provocat și în care ați implicat un Serviciu în care oamenii au încredere!

Dacă ați fi avut interese de bună-credință ați fi urmat calea normală pentru rezolvarea lor! 

Ați fi înaintat o solicitare către Consiliul Județean, ați fi încercat să luați legătura cu mine, personal și am fi căutat soluții la ceea ce declarați acum că este mobilul revendicărilor dumneavoatră! 

Nu ați făcut-o, ci ați preferat scandalul

Dezaprob acțiunile pe care le-ați inițiat și le consider total neîntemeiate

Nu este acesta modul meu de lucru! În locul vrajbei pe care ați creat-o, vă propun calea dialogului care ar trebui să fie și metoda dumneavoastră de lucru, ca și sindicat! Asta dacă nu cumva în spatele întregii acțiuni nu se află interese politice pe care nu vreau să le expun în această declarație!,, este mesajul președintelui CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus