News Mehedinti

  JANDARM MEHEDINŢEAN AJUNS ACASĂ DUPĂ O MISIUNE ÎN AFGANISTAN

JANDARM MEHEDINŢEAN AJUNS ACASĂ DUPĂ O MISIUNE ÎN AFGANISTAN

Data: 16-1-2020

Plutonierul major Adrian Ivan a făcut parte din contingentul de jandarmi români care a desfășurat o misiune în teatrul de operații din  Afganistan.

În cele aproape șase luni, colegul nostru alături de ceilalți jandarmi  români au avut misiunea de a proteja consilierii jandarmi pe timpul deplasării acestora la diferitele instituții de ordine publică și securitate afghane. Pentru a participa la această misiune, jandarmii au trecut mai multe probe de verificare a cunoștințelor de specialitate, competențelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic, cât și cel medical.  

În semn de apreciere și recunoaștere a activității jandarmilor români, general-maior Robert L. Marion, adjunctul comandantului CSTC-A (Combined Security Transition Command - Afghanistan) a oferit membrilor contingentului de jandarmi români, medalia NATO non-Article 5. Până acum, Jandarmeria Română a dislocat 12 contingente în cadrul misiunii NATO din Afghanistan. În prezent, Jandarmeria participă la 9 misiuni internaționale sub egida UE, ONU și OSCE.

La întoarcerea în țară, duminică, jandarmii români au fost întâmpinați la Baza Aeriană 90, de inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Bogdan Enescu, alături de adjunctul său, colonelul Ionuț-Gabriel Cîmpanu și șeful Serviciului de Relații Internaționale, locotenent colonel Dorin Luță.

Cu această ocazie, colonelul Bogdan Enescu le-a urat bun venit jandarmilor români: ”Dragi camarazi, vă felicit pentru prestația pe care ați avut-o în cel mai dificil teatru de operații, pentru responsabilitatea, profesionalismul și modul în care ați reprezentat România! Mă bucur că v-ați întors sănătoși acasă și vă asigur că experiența voastră va fi folosită la maxim de Jandarmerie în misiunile viitoare”.

Plutonierul major Adrian Ivan activează în cadrul Detașamentului Mobil al Jandarmeriei Mehedinți, fiind absolvent al Școlii Militare de Subofiteri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, promotia 2005. Subofiterul are 39 de ani,  este căsătorit  și are un copil.  

Galerie foto

  JANDARM MEHEDINŢEAN AJUNS ACASĂ DUPĂ O MISIUNE ÎN AFGANISTAN


Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus