News Mehedinti

LABORATORUL DE ANALIZE MEDICALE AL SPITALULUI JUDEȚEAN A FOST INTERNALIZAT

Data: 7-5-2021

Începând cu data de 30 aprilie 2021, Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin a fost internalizat, astfel efectuarea analizelor medicale necesare stabilirii diagnosticului sunt efectuate de personal medical propriu, specializat.

,,Datorită echipei de specialiști și a aparaturii deținute, acoperim o gamă foarte largă de investigații laborator și asigurăm calitatea tuturor tipurilor de analize esențiale pentru o diagnosticare corectă. Oferim astfel încredere medicilor și pacienților prin acuratețea rezultatelor, calitatea serviciilor laboratorului nostru și profesionalismul personalului,, a declarat Elena Bololoi, director îngrijiri medicale.

Laboratorul este dotat cu aparatură ce corespunde noii tehnologii și funcționează la standarde înalte de calitate. În plus, acoperă o gamă largă de investigații și oferă încredere atât medicilor, cât și pacienților.

,,Este o măsură care pe de o parte, ne așteptăm să reducă costurile unității medicale cu aceste servicii, iar pe de altă parte, poate aduce fonduri suplimentare, după ce se va încheia contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și se vor putea face analize medicale pe baza trimiterii de la medicul de familie.,, a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Totodată, în ultimele zile a fost finalizată procedura de asigurare a gărzii permanente pentru Computerul Tomograf. De la bugetul Consiliului Județean s-au alocat fonduri și a fost achiziționat un sistem PACS care asigură conectarea Compartimentului CT cu toate calculatoarele Spitalului. Cu ajutorul acestuia sunt arhivate și transmise online analizele imagistice solicitate de medicul specialist, astfel încât, ele să fie interpretate de medicii radiologi în cel mai scurt timp. Acest sistem asigură o diagnosticare rapidă a pacienților, fără să fie nevoie de prezența fizică, în unitatea medicală, a medicului radiolog.

,,Cu aceste demersuri încercăm să facem cât mai accesibil și performant sistemul de sănătate din Mehedinți, să asigurăm pacienții județului de preocuparea permanentă pentru o diagnosticare corectă și completă a afecțiunilor pe care le au!,, a adăugat președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus