News Mehedinti

LUCRĂRILE AVANSEAZĂ PE LOTURILE DRUMULUI STRATEGIC

LUCRĂRILE AVANSEAZĂ PE LOTURILE DRUMULUI STRATEGIC

Data: 6-5-2020

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a mers astăzi pe loturile 2,3 și 4, acolo unde pe de o parte se reabilitează platforma rutieră și de fac lucrări de artă, iar pe de altă parte, se pregătește terenul pentru prima asfaltare. 🔜Pe unele sectoare, până acum s-a circulat pe drum pietruit, iar în vara acestui an începe asfaltarea.

👌Așa cum am promis, monitorizez îndeaproape lucrările în cadrul proiectului care vizează reabilitarea/modernizarea a 112 km drumuri județene din #Mehedinți și care este finanțat cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional.
💯Acum lucrările avansează și am speranța că în vara acestui an se va turna primul strat de asfalt pe tronsonul Gvardinița-Bîcleș-Tâmna, iar în scurt timp să urmeze și celelalte sectoare.”, a transmis Aladin Georgescu.

Pe lotul 2: DJ 563 - Intersecția cu DN 56A - Punghina - Oprișor (Intersecția cu DJ 561 A), în lungime de 16 km, s-a realizat infastructura la podul de la kilometrul 10+247 - în dreptul Cramei Oprișor, se lucrează la podețele transversale și se continuă lărgirea platformei prin realizarea casetelor.

Pe lotul 3: DJ 561 A, între Oprișor (intersecția cu DJ563) și Bălăcița (intersecția cu DJ 606) sunt în lucru 11,8 km.
Aici, stratul de piatră spartă este realizat pe 95% din lungimea drumului, se amenajează drumurile laterale, iar în localitatea Bălăcița se lucrează la rigolele betonate și accesele la proprietăți.

Lotul 4 - DJ 561 A: Gvardinița - Bîcleș - Vlădica - Tâmna (intersecția cu DN6) are o distanță de peste 32 km.
Între localitățile Gvardinița și Bîcleș se realizează săpătura până la cota terenului de fundare de la care se vor pune straturile de balast, piatră spartă și beton asfaltic.

🚥Totodată, pe sectorul Tâmna-Bîcleș se realizează lucrări de reparații ale zonelor burdușite pe care s-a săpat până la cote și s-au așternut straturile de balast și piatră spartă.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus