News Mehedinti

   Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin Marius Screciu: ,,PNL folosește o ”gogoașă electorală”: eliminarea costurilor apei pluviale,,

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin Marius Screciu: ,,PNL folosește o ”gogoașă electorală”: eliminarea costurilor apei pluviale,,

Data: 23-1-2020

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, sare la gâtul PNL-ului că născocesc o ,,gogoaşă electorală,, prin eliminarea costurilor apei pluviale. Edilul mai afirmă că a convenit anul trecut cu viceprimarul PNL Daniel Cîrjan asupra unei decizii comune. Primarul mai spune că taxa care de altfel este una infimă (0,50 bani pe lună pentru un apartament) este necesară pentru prelucrarea apei.

,,Mai mult, severinenii se trezesc în această perioadă la ușă cu solicitarea de a-și pune semnătura pe o astfel de inițiativă. Pentru corecta informare a opiniei publice, doresc să fac următoarele precizări:

1. Eliminarea costurilor apei pluviale se putea face din 2019 (Ordonanța nr. 114), dar am stabilit cu aceiași liberali (transformați în apărători ai drepturilor cetățenești înainte de campanie) că nu este oportun și vom lua o decizie în 2020. Viceprimarul liberal, aflat în plină campanie electorală, a uitat însă discuția avută și încearcă cu disperare să blufeze electoral.
2. Suma totală plătită de populație în 2019 pentru apa meteorică a fost de 500.000 lei, din care costurile SECOM-ului pentru prelucrarea apei au fost de 300.000 lei. Trebuie știut că apa meteorică este dusă în stațiile de captare, epurată și apoi deversată în Dunăre, legislația de mediu obligând SECOM să facă acest lucru.
Ca exemplu, în ultimele luni, costurile pentru populație s-au ridicat la aproximativ 50 de bani pentru o locuință.
Soluția oportună și în favoarea cetățenilor ar fi ca în Consiliul Local să aprobăm ca societatea SECOM să își plătească doar cheltuielile cu tratarea apei pluviale. Severinenii trebuie să cunoască adevărul și nu voi ezita să răspund la orice încercare de manipulare a populației.

✔ Exemplu concret - Asociația nr. 90 a plătit în lunile Octombrie - 2,22 lei, Noiembrie - 4,35 lei și Decembrie - 91,3 lei. Costurile au fost împărțite la cele 233 apartamente din cadrul asociației, revenind astfel fiecărui apartament suma de 0,42 bani pe luna,, a transmis primarul municipiului Drobeta Turnu Seveirn, Marius Screciu.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus