News Mehedinti

Proiectele de viitor ale viceprimarului Negulescu: bazine cu apă termală, submarine turistice și un muzeu istoric

Proiectele de viitor ale viceprimarului Negulescu: bazine cu apă termală, submarine turistice și un muzeu istoric

Data: 10-4-2013

În doi ani de zile, pentru că acesta este termenul pe care îl estimează actualul viceprimar al Orșovei, actuala conducere va reuși să schimbe radical orașul de pe Dunăre. Ideiile sunt multe, frumoase și cu pontențial, rămâne însă de văzut dacă și se vor putea realiza. Zilele trecute, Negulescu afirma faptul că de ani de zile încearcă să implementeze proiectul telegondolelor în oraș. Tot atunci, contactat de către redactorii news-mehedinti.ro, viceprimarul a mai făcut câteva dezvăluiri.

Submarin în care turiștii să poată vizita orașul vechi și insula Ada Kaleh

“După retragerea lacului de acumulare, mi-a venit o idee, la care deja lucrez. Ar fi frumos ca în Orșova să avem un submarin turistic, în care persoanele care ne calcă pragul să poată vedea în miniatură bineînțeles, atât orașul vechi, cât și insula Ada Kaleh. Investițiile în vechiul oraș ar merita promovate. Nu mă duc mai departe de insula de turci. Ar fi minunat să ne agățăm de aceste două comori și să le promovăm turiștilor”, a punctat viceprimarul Negulescu. De asemenea, acesta a mai dezvăluit faptul că există la ora actuală un studiu cu privire la apa termală. Deși nu poate afirma cu exactitate dacă în Orșova s-a găsit sau nu apă termală, viceprimarul a declarat: “În proiectul de modernizare a Golfului Cerna, ne-am gândit să amenajăm și câteva bazine cu apă termală. În cazul în care nu găsim în Orșova, o vom aduce de la Herculane”, a punctat Negulescu.

Orșova un oraș istoric în care se va amenaja un muzeu

O altă idee la care Negulescu lucrează este amenajarea unui muzeu istoric în Orșova. “Având în vedere istoria frumoasă a orașului m-am gândit să găsim o locație și să amenajăm un muzeu. Turiștii care vin în această zonă trebuie să afle că au de-a face cu un oraș istoric. Repet, putem promova Orșova veche și insula Ada Kaleh”, a încheiat Constantin Negulescu.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus