News Mehedinti

PROIECTUL BUNOAICA-CIREȘU, LA FINAL

Data: 19-6-2020

Astăzi s-a organizat conferința care marchează finalizarea lucrărilor de reabilitare a Drumului Județean 607 B cuprins între localitățile Bunoaica și Cireșu, finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, după ce săptămâna trecută a avut loc recepția lucrărilor.

La conferință au participat responsabilii de proiect din cadrul Consiliului Județean Mehedinți, primarul comunei Cireșu, Doru Țărlui și președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

,,Recunosc că este un proiect la care s-a lucrat intens și un obiectiv de investiții mult așteptat, Cireșu fiind o comună cu un mare potențial turistic. Cererea de finanțare a fost depusă în urmă cu patru ani de zile, perioadă în care ne-am confruntat cu o serie de sincope fiind puși în situația de a aloca și de la bugetul Consiliului Județean o sumă considerabilă de bani. Mă bucur însă că am reușit să depășim toate aceste obstacole și să finalizăm cu bine proiectul. Tronsonul de drum va ușura accesul turiștilor către Complexul Carstic Topolnița – Epuran și Peștera Topolnița oferind condiții foarte bune de trafic. Mulțumesc tuturor factorilor implicați, colegilor din Consiliul Județean, domnului primar Doru Țărlui și nu în ultimul rând echipei din cadrul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Timișoara și doamnei director executiv, Anca Lolescu.,, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

De 30 de ani, locuitorii din comuna Cireșu, dar și autoritățile locale își doreau ca drumul acesta să fie modernizat. Cu sprijinul Consiliului Județean Mehedinți, astăzi drumul oferă condiții foarte bune de trafic, este marcat corespunzător și în plus, completează armonios peisajul oferit de natura generoasă!

În cadrul proiectului, pe lângă platforma drumului pe o distanță de 5,4 km, s-au realizat două poduri, s-au reparat podețele existente, s-au făcut racorduri cu 28 drumuri laterale și accese la 122 proprietăți din localitățile Bunoaica și Cireșu. De asemenea, s-au realizat dispozitive de scurgere a apelor.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus