News Mehedinti

SENATORUL PSD LIVIU MAZILU: ,,SPER CA TOȚI PARLAMENTARII, INCLUSIV CEI DIN PNL, SĂ SUȚINĂ LEGEA PRIVIND VALORIFICAREA ECONOMICĂ ȘI TURISTICĂ A INSULELOR ȘIMIAN ȘI OSTROVUL MARE,,

Data: 23-9-2020

În cursul zilei de astăzi, la sediul PSD Mehedinți, a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia s-a discutat despre proiectul de lege inițiat și susținut de parlamentarii PSD și care dă posibilitatea valorificării din punct de vedere economic și turistic a insulelor Șimian și Ostrovul Mare.

La conferință au participat parlamentarii PSD de Mehedinți, senatorii Liviu Mazilu și Ionuț Sibinescu, deputatul Vlad Bontea, primarul comunei Gogoșu, Jean Rogoveanu, direct interesat de amenajarea Insulei Ostrovul Mare, care se află pe teritoriul administrativ al comunei Gogoșu și președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu.

Propunerea legislativă care a trecut de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional, instituie un regim fiscal derogatoriu aplicabil insulelor, grindurilor și altor suprafețe de uscat, cum sunt Insula Șimian și Insula Ostrovul Mare din județul Mehedinți.

,,Eu sper ca toți parlamentarii de Mehedinți, inclusiv cei din PNL să susțină în Parlamentul României această inițiativă legislativă. Sper ca domnul Virgil Popescu să se gândească măcar acum la economia județului Mehedinți.,, a precizat senatorul PSD Liviu Mazilu.

Activitățile economice care pot fi desfășurate și care vor beneficia de un regim fiscal special, cu impozite și taxe locale reduse cu 50%, sunt cele de producție de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentație publică, comerț cu amănuntul, jocuri de noroc, precum și cele de servicii conexe.

,,Pe lângă aceste facilități, propunerea legislativă rezolvă și o problemă importantă de care noi, la Consiliul Județean Mehedinți, ne-am lovit în momentul în care am făcut demersuri pentru amenajarea Insulei Șimian. Am încredere în colegii mei din Partidul Social Democrat că vor promova acest proiect, astfel încât, el să treacă de votul din Camera Deputaților și nou să putem relua demersurile pentru valorificarea celor două obiective!,, a declarat președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus