News Mehedinti

VLADIMIR CAVRAK, O SOMITATE ÎN LUMEA ACADEMICĂ DIN CROAȚIA, S-A AFLAT ÎNTR-O VIZITĂ OFICIALĂ LA ORȘOVA

Data: 19-7-2021

Vladimir Cavrak, profesor universitar la Facultatea de Economie din Zagreb, s-a aflat în acest weekend în Orșova, într-o vizită oficială, la invitația părintelui catolic Dr. Davor Lucacela. Pentru prima oară în Orșova și Clisura Dunării, Vladimir Cavrak, o somitate în lumea academică din Croația, a rămas fascinat de frumusețile locului. Pe parcursul șederii, fostul decan al universității din Zagreb a vizitat obiectivele turistice din Clisura Dunării, dar și municipiul Orșova, rămânând cu o impresie foarte frumoasă.

Vladimir Cavrak a participat în toate comisiile de integrare a Croației în Uniunea Europeană. De asemenea, de-a lungul anilor a făcut nenumărate legături culturale cu România prin folclor și a ținut foarte multe prelegeri despre minoritățile croate din țara noastră, venirea lor, proveniența și activitatea economică desfășurată aici.

La plecare, Vladimir Cavrak a promis că va face cunoscută zona noastră în Croația, având parte de o experiență cu totul deosebită.

,,Este o adevărată onoare pentru noi ca și comunitate locală și mă bucur că l-am avut alături, în aceste zile, pe domnul profesor Vladimir Cavrak. Am purtat discuții, am participat la câteva întâlniri și pot să vă spun că a rămas impresionat de frumoasele peisaje pe care Clisura Dunării și Orșova le oferă și a promis că va reveni în zonă.,, a declarat pentru News-Mehedinți, Dr. Davor Lucacela.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus