News Mehedinti

3 piese auto pentru care trebuie sa ai o rezerva

Data: 16-3-2021

Intretinerea automobilului este o sarcina de care trebuie sa te ocupi in mod constant. In functie de aceasta, masina poate functiona la capacitate maxima pentru a-ti oferi nivelul de confort si siguranta necesare.

Cu toate acestea, mentenanta nu presupune doar aplicarea unor masuri pentru a te asigura ca fiecare piesa a masinii functioneaza in mod corespunzator. In acelasi timp, trebuie sa faci tot posibilul ca, in cazul unei defectiuni ce nu poate fi rezolvata intr-un timp scurt, ai o varianta de rezerva pentru piesa care s-a stricat. In acest fel, poti conduce in siguranta pana la interventia unui specialist.

Iata principalele piese care necesita o rezerva

Dintre toate piesele masinii, unele au un rol esential pentru functionarea sigura a acesteia, iar altele sunt importante, deoarece masina nu poate indeplini sarcini de baza fara prezenta lor. Cu toate ca ele sunt facute pentru a rezista chiar si unor conditii dificile, exista situatii in care apar defectiuni, ceea ce inseamna ca trebuie inlocuite fie definitiv, fie pentru o perioada limitata de timp.

Acumulatorul auto

Acumulatorul sau bateria auto este o piesa esentiala, deoarece asigura pornirea masinii. Practic, fara aceasta piesa, masina nu poate transmite impulsurile necesare, astfel incat motorul sa se puna in miscare. Din pacate, bateria nu se poate folosi la nesfarsit, ci este o piesa care, la un moment dat, trebuie schimbata. Momentul schimbarii depinde de cat de bine este intretinuta. In acelasi timp, aceasta poate avea dificultati de functionare si din cauza conditiilor meteorologice, mai ales daca este veche. Pentru a avea o varianta de rezerva, poti consulta magazinul online de acumulatori auto Sorgeti unde gasesti mai multe tipuri de baterie, in functie de necesitatile masinii tale.

Anvelopele

Anvelopele sunt cele mai expuse piese auto, deoarece asigura contactul masinii cu solul, iar nivelul de solicitare este foarte mare. Acesta este si motivul pentru care orice autovehicul este echipat cu o roata de rezerva.

Exista o multime de factori de risc care pot duce la defectiunea anvelopei, cel mai des intalnit fiind corpurile straine care patrund in suprafata sa si provoaca pana. De multe ori, astfel de situatii nu au legatura cu modul in care sunt intretinute anvelopele, deoarece s-a dovedit ca defectionarea are loc de multe ori din motive externe - cel mai des de catre un material daunator aflate pe suprafata carosabila.

Becuri pentru far

O piesa de multe ori ignorata este lumina masinii. Se intampla sa vezi soferi care conduc masina cu un singur far aprins, nerealizand pericolul la care se expun in acest mod. Chiar daca lumina care provine de la un singur far pare suficienta, nivelul de siguranta poate sa scada cu pana la 50% pentru soferii care conduc in acest fel. Farurile sunt esentiale atat pentru soferul care conduce masina, cat si pentru ceilalti participanti la trafic, deoarece ii ajuta sa il observe pe acesta cat mai bine. De aceea, este important sa ai mereu becuri de rezerva.

In concluzie, asigura-te ca ai mereu o varianta de rezerva atunci cand intampini anumite defectiuni in trafic pentru a nu pune in pericol propria siguranta.

sursa foto: envato.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus