News Mehedinti

5 metode surprinzătoare prin care poți scăpa de stres cu ajutorul muzicii

Data: 11-12-2020

Muzica reușește mereu să te binedispună, indiferent de situație. Adrenalina pe care o simți când mergi la concerte sau atunci când te distrezi dansând la petreceri sunt exemple prin care muzica îți schimbă starea. Muzica te relaxează, îți dă energie și motivație și chiar îți dezvoltă creierul. Stresul este o problemă cu care foarte mulți dintre noi ne confruntăm și este una din cauzele mai multor boli și pentru slăbirea sistemului imunitar. Totuși, există lucruri pe care le poți face zilnic ca să ții stresul sub control cu ajutorul puterii vindecătoare a muzicii. 

Iată câteva activități muzicale surprinzătoare pe care le poți face în casă pentru a scăpa de stres.

  1. Fă karaoke

Nu trebuie să ai neapărat voce ca să te bucuri de beneficiile cântatului. Ai observat, probabil, că atunci când ești fericit, îți vine să cânți în duș sau să fredonezi în timp ce mergi pe stradă. De ce să nu faci asta și atunci când nu ai o stare bună ca să ți-o schimbi? De asemenea, cântatul te ajută să-ți îmbunătățești capacitatea pulmonară și să-ți întărești sistemul imunitar, deoarece această activitate te determină să folosești o cantitate mai mare de aer decât ai folosi în mod normal. Nu-ți fie teamă de vecini, alege-ți melodiile preferate și cântă din toată inima!

  1. Bate ritmul 

Tobele sunt cel mai vechi instrument din lume și reprezintă “bătăile de inimă” ale oricărui tip de muzică. Pe lângă faptul că îți stimulează coordonarea și te învață să fii mai disciplinat, tobele te calmează, ajutându-te să scapi de furie și de frustrare. Există mai multe seturi de tobe, reprezentând nivele de dificultate diferite. Alege unul potrivit pentru tine și varsă-ți frustrările într-un mod creativ.

  1. Meditează cu muzică

Deja sunt bine cunoscute beneficiile meditației. Totuși, este destul de greu la început să te concentrezi pe respirație în liniște completă. Există muzică special concepută să stimuleze relaxarea în timpul meditației. Dacă nu vrei să meditezi, poți pur și simplu doar să asculți muzică de meditație și te vei liniști instant. 

  1. Scapă de stres cu BPM

Muzica ajunge la un nou nivel în funcție de BPM (beats per minute/bătăi pe minut). Melodiile cu tempo ridicat emană vibrații care stimulează creierul. De exemplu, muzica de club, care are un BPM ridicat, te aduce în prezent și te îndeamnă să dansezi. Tot tempoul ridicat este răspunzător și pentru starea de bine pe care o ai la concerte. Bătăile ridicate ajung mai repede la creier, deci poți folosi acest gen de muzică și dacă vrei să te concentrezi atunci când lucrezi. Atenție! Aceste melodii se recomandă să fie ascultate la căști pentru un efect imediat.  

  1. Dansează

Pune-ți melodii de petrecere sau orice altceva te inspiră și lasă corpul să se miște cum vrea în ritmul muzicii. Dansul nu numai că te ajută să treci peste stările de stres și anxietate, dar este și un mod distractiv de a-ți antrena mușchii. Mai mult decât atât, dansul este în unele popoare o formă de meditație, deoarece te face să te concentrezi pe prezent, pe propriul corp. 

Nu ezita să te folosești de muzică în orice moment de stres sau pur și simplu când ai nevoie de un stimulent de concentrare. Din momentul în care vei practica una dintre activitățile menționate în mod constant, cu siguranță vei observa schimbări reale în dispoziția ta și chiar vei avea mai multă energie.

Sursa foto: Shutterstock


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus