News Mehedinti

Afla ACUM care sunt instrumentele obișnuite care trebuie să utilizeze un amplificator

Data: 5-10-2021

Amplificatorul de instrument este un dispozitiv conceput pentru a fi utilizat cu un instrument muzical electric. Instrumentele au timbre diferite, iar pentru fiecare tip e necesară o amplificare specializată. De aceea, în prezent, există o gamă variată de amplificatoare disponibile pe piață. În timp ce amplificatoarele multifuncționale își fac treaba indiferent de instrument, cele specializate oferă un sunet mai clar și mai bun. Dacă vrei să afli care sunt instrumentele care trebuie să utilizeze un amplificator pentru un sunet cât mai bun, citește în continuare acest articol.

Top 5 instrumente la care poți folosi un amplificator

Amplificator pentru bas

Acesta este special construit pentru a face față bătăilor joase ca frecvență. Obținerea corectă a sunetului necesită difuzoare mari și puternice. La fel ca amplificatorul de chitară, vine în două configurații: combinat și stack. Găsești o gamă variată de amplificatoare în magazinul de specialitate mcmusic.ro, cunoscut pentru calitatea produselor, dar și pentru prețurile avantajoase.

Amplificator pentru chitară

Acesta este special conceput pentru chitară și are ca scop îmbunătățirea tonului rezultat. Amplificatorul pentru chitară combinat este un model frecvent utilizat, fiindcă este comod și portabil și are difuzoarele și secțiunea de amplificator într-un singur dulap. Amplificatorul stack are carcase dedicate pentru fiecare secțiune de amplificator și pentru difuzoare. 

Amplificator acustice

Amplificatoarele acustice sunt proiectate special pentru a gestiona dinamica și nuanțele instrumentelor acustice, de la pian acustic, până la chitară acustică. Amplificatoarele acustice înclină pentru un sunet neutru, care poate fi folosit și pentru voce. Este ideal pentru artiștii care cântă în locuri mici. 

Amplificator de tambur

Amplificatorul de tambur are două funcții principale: amplificarea tobei electrice și folosirea că monitor de scenă. Acestea pot reproduce cu fidelitate un spectru larg de frecvențe, cu avantajul că pot gestiona mult mai bine tranzitorii de frecvență joasă.

 Amplificator multifuncțional

Amplificatoarele multifuncționale își îndeplinesc scopul pentru orice tip de instrument, oferind o amplificare simplă. Sunt ideale pentru aceia care performează la mai multe instrumente sau dețin locații în care se găzduiesc mai multe evenimente cu diverse instrumente. Majoritatea instrumentiștilor au optat pentru acest tip de amplificator, fiind foarte versatil.

Când cânți la un instrument muzical, trebuie să folosești accesoriile potrivite care să îți amplifice performanța. Indiferent de instrumentul la care cânți, este necesar să folosești un amplificator pentru a da carierei tale o notă de profesionalism și performanță. Amplificatoarele sunt utile nu doar pentru a înregistra în studio, ci și când performezi pe scenă.

Sursă foto: pexels.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus