News Mehedinti

Au bătut palma două mâini MOARTE / PDL a votat pentru alianța cu PNL

Au bătut palma două mâini MOARTE / PDL a votat pentru alianța cu PNL

Data: 28-5-2014

PDL a votat, miercuri, pentru începerea negocierilor cu PNL, în vederea formării unei alianţe, 
"Biroul Permanent Naţional al PDL a decis cu unanimitate de voturi începerea discuţiilor cu PNL pentru construirea unei alternative pentru România, care să aibă în centru interesul cetăţeanului român, parcursul euroatlantic al României, respectarea statului de drept, a justiţiei şi crearea unor condiţii mai bune în România pentru fiecare cetăţean", a anunţat miercuri, preşedintele PDL, Vasile Blaga, citat de Realitatea.net.

Cu alte cuvinte, două mâini moarte au bătut palma. Din păcate împreună, cele două partied de dreapta nu au reușit să scoată un scor memorabil la alegerile desfășurate în urmă cu câteva zile. Iar, dacă la prezidențialele din toamna acestui an, se va găsi un nou candidat independent cu priză la public, poate va bate la “fundul” gol noua alianță de dreapta.

Blaga a mai anunţat că alianţa va fi una pe termen lung, va viza şi alegerile din 2016, şi urmăreşte crearea, în timp, a unui singur partid mare de centru-dreapta.

”Participăm la această discuție deschiși. Dorim să colaborăm pe termen scurt, mediu și lung. Deci, nu vom avea în vedere doar alegerile prezidențiale din acest an, ci și alegerile locale și parlamentare din 2016”, a mai declarat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a mai declarat că PDL are în acest moment un candidat foarte puternic pentru Preşedinţie, Cătălin Predoiu, că împreună cu liberalii vor stabili criteriile pentru a avea un singur candidat şi că s-ar bucura ca acesta să fie reprezentantul PDL.

"Noi îl avem pe al nostru, să vedem pe cine au ei, analizele ca atare şi să avem un singur candidat", a precizat Blaga după şedinţa BPN al PDL, referindu-se la faptul că liberalii îşi vor desemna candidatul după congresul partidului.

Blaga a arătat că PDL are în acest moment un candidat foarte puternic în persoana lui Cătălin Predoiu.

Iohannis va participa la discuțiile PNL-PDL

Klaus Iohannis, prim-vicepreședinte demisionar al PNL, a confirmat miercuri pentru MEDIAFAX că va lua parte la discuțiile PNL-PDL privind proiectul de dreapta, programate în cursul acestei după-amieze.

Iohannis urmează să participe și la Delegația Permanentă a PNL, în cadrul căreia se va stabili data congresului extraordinar și echipa de organizare a acestuia.

Klaus Iohannis a fost marele absent la reuniunea de luni a Biroului Politic Național și a Delegației Permanente, în condițiile în care în cursul dimineții de luni și-a prezentat demisia din funcția de prim-vicepreședinte.

Președintele-demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunțat că este dispus să facă orice pentru ca actualul premier, Victor Ponta, să nu ajungă președintele României.

"Cu Vasile Blaga am vorbit chiar azi, este reprezentantul unui partid din PPE, vom fi colegi, avem ce discuta. MRU m-a vizitat la sediul din Kiseleff, cu Traian Băsescu în acest subiect nu avem ce discuta, mai are câteva luni de mandat de președinte al României, face parte din trecutul politic al României. Doamna Udrea e un personaj în vogă, bine mediatizat, nu am de să anvizajez cu o discuție cu doamna Udrea. Îmi pare rău că PNȚCD a încăput pe mâna unor șarlatani politici, a unor escroci, mă refer la domnul Moisescu", a declarat CRIN ANTONESCU, la Jocuri de Putere. Realitatea.net


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus