News Mehedinti

Cărţi pe Care Iubitorii de Animale de Orice Vârstă le Vor Aprecia

Data: 22-3-2022

https://images.unsplash.com/photo-1630741196851-4ad883fee3c9?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=1173&q=80

Indiferent dacă au sau nu animale de companie, oamenii sunt interesaţi de viaţa acestora şi caută deseori informaţii pentru a le înţelege comportamentul, necesităţile, posibilele afecţiuni şi a le putea îngriji cât mai bine. Întrucât sunt ilustrate cu imagini reale, acestea sunt deseori preferate şi de copii, fiind extrem de educative şi de instructive.

Mai sunt şi cei pasionaţi de anumite animale, cum ar fi crescătorii de porumbei, cei care urmăresc păsările, crescătorii de animale domestice, de peşti, pisici sau câini. Pentru fiecare dintre ei cărţile despre animalele de companie sunt pline de informaţii utile şi pot fi un cadou inspirat, educativ sau chiar distractiv.

Iată care sunt cele mai căutate şi cumpărate cărţi despre animalele de companie, în funcţie de interese şi informaţiile pe care le oferă.

Cărţi pentru iubitorii de animale care doresc să afle mai multe informaţii

Nu toate cărţile pentru iubitorii de animale sunt la fel. Unele sunt bogat ilustrate, altele au ilustraţii mai puţine, dar oferă informaţii valoroase despre multe aspecte legate de creşterea animalelor, genetică, sănătate, preferinţe etc.

The Horse Encyclopedia este o carte frumoasă care acoperă tot, de la istoria cailor până la soluţii standardizate de îngrijire în funcţie de rase. 

The Truth About Animals este o carte distractivă şi ciudată, bogată în poveşti captivante şi nostime despre comportamentul animalelor.

Vanishing este o carte uimitoare cu informaţii despre speciile pe cale de dispariţie.

Anthology of Intriguing Animals poate fi un cadou superb pentru cei care doresc informaţii captivante despre animale.

Ugly Animals este o carte amuzantă despre animalele mai puţin atractive ale regnului animal şi conţine informaţii preţioase despre acestea.

The Wildlife Detectives vorbeşte despre datele din spatele suprapopulării şi modul în care dezvoltarea excesivă a unei singure specii poate afecta în mod irecuperabil ecosistemele.

Cărţi în care animalele sunt personaje principale

Citirea unei cărţi în care povestea este spusă de un cuvântător cu patru lăbuţe şi cu coada poate fi extrem de plăcută. Cu toţii avem astfel de poveşti care ne-au marcat copilăria şi pe care vrem să le împărtăşim cu cei mici.

Mrs. Frisby and the Rats of NIMH este cartea de început a unei trilogii în care personajele sunt şoricei talentaţi şi drăguţi cu comportament de-a dreptul uman.

The One and Only Ivan și The One and Only Bob sunt cărţi cu poveşti emoţionante despre animale care au sentimente la care ne raportăm cu toţii. The One and Only Ivan a fost recent adaptată şi ecranizată, devenind un scenariu de film.

Redwall series este o carte captivantă, plină de acţiune şi istorii atractive cu rozătoare adorabile. În această serie vei găsi multe cărţi de care micul tău iubitor de animale va fi captivat mai multe luni de zile.

The Cricket în Times Square este o carte clasică şi distractivă pentru iubitorii de animale şi o lectură obligatorie.

Call of the Wild este un roman grafic care oferă celor mari, dar şi celor mici, o modalitate unică de a se bucura de o poveste inedită despre animale.

Black Beauty este probabil cartea cu cele mai numeroase adaptări şi ecranizări şi, totodată, o poveste superbă, emoţionantă şi motivantă care are priză atât la cei mici, cât şi la cei mari. 

 The Finn Chronicles: Year One este o colecţie interesantă de poveşti narate din perspectiva unui câine de terapie. 

Pax este o carte adorată de micii iubitori de animale.

Guardians of Ga’Hoole este o colecţie enormă de poveşti captivante care te vor ţine cu sufletul la gură câteva luni de zile. 

Cărți pentru tinerii iubitori de animale

Este evident că cei mici sunt mari iubitori de animale. Bebeluşii, copiii de vârsta preşcolară şi copiii de toate vârstele adoră necuvântătoarele blănoase cu patru lăbuţe, dar şi păsările şi peştii. Pentru ei toate sunt fiinţe care trebuie mângâiate, hrănite şi îngrijite şi de care se vor simţi atraşi. Iată o serie de cărţi pentru ei:

The Fascinating Animal Book for Kids este bogată în ilustraţii şi fapte interesante şi un cadou care va fi primit cu încântare de cei mici.

Jake the Growling Dog are ca erou principal un căţeluş şi prezintă emoţiile şi modul în care le putem controla.

First 100 Animals şi Alpha Tales box set sunt cărţi educaţionale pline de culoare care sigur vor incita la lecturi repetate.

After Dark este o carte cu poezii despre creaturile nocturne.

All About Bats este o lectură excelentă pentru cei care iubesc animalele.

Ai un iubitor de animale lângă tine? Sigur vei dori să iei în considerare câteva dintre aceste cărţi. Indiferent dacă vor fi folosite pentru a informa, a distra sau a educa, sunt cărţi de care se poate bucura întreaga familie, de la cei mici la cei mari. Descoperă şi tu lumea minunată a necuvântătoarelor şi fă daruri preţioase celor dragi despre care ştii că iubesc animalele!

Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus