News Mehedinti

Catalogul numelor ciudate româneşti: Bucilă, Sfârc, Preşedinte, Termopan, Rudolf Pufulete, Papanaş...

Catalogul numelor ciudate româneşti: Bucilă, Sfârc, Preşedinte, Termopan, Rudolf Pufulete, Papanaş...

Data: 13-6-2014

Dacă ați fost vreodată nemulțumiți de numele pe care vi l-au dat părinții la botez, gândiți-vă întotdeauna că putea fi și mai rău. Sunt sute de exemple în România de nume ciudate pe care părinții au ales să le dea copiilor, nume care, în cele mai multe cazuri, nici ca porecle nu sunt potrivite. În România trăiesc şi 22 de persoane care se numesc Ministru, iar alţi 10 români se mândresc cu numele Preşedinte. Dar lista onomastică este mult mai complexă. 

În România, există mii de persoane care au nume ridicole, ciudate sau chiar obscene. În volumul, intitulat “În constelaţia numelui”, Paraschiv Peţu şi Ionel Torja au inclus şi o listă inedită a celor mai ciudate, haioase dar şi obscene nume pe care le poartă românii, alături de numele cu care celebrităţile îşi botează copiii.

În Anuarul Statistic al României figurau prenume ca Paracetamol, Termopan, Împărăteasa, Papanaş sau Televizor.
Şi numele de familie ale românilor atrag nu doar atenţia, ci şi zâmbetul – au descoperit autorii cărţii. Potrivit Anuarului Statistic al României, zeci de concetăţeni ai noştri au nume de animale, păsări, ţări, fructe, instrumente muzicale, organe anatomice, culori, copaci şi multe altele.

În România trăiesc şi 22 de persoane care se numesc Ministru, iar alţi 10 români se mândresc cu numele Preşedinte. La fel de neobişnuite sunt şi Beţivu (purtat de 219 români), Prostu (1 persoană), Nebunu (850), Blegu (515), sau Expertiza (1), Justiţia (2), Poliţia (3), Facultatea (2), Farmacia (1), Portocala (65), Lămâia (18) şi Semafor (1). Un cuplu de români a decis să-şi boteze copilul nici mai mult nici mai puţin decât Hitler.

Nume obscene: Pipi şi Sfârc

Numele nu sunt chiar aşa ciudate, dacă ne gândim că există oameni pe care îi cheamă Pipi, Sfârc, Prost sau Coi, potrivit listei întocmite de Web Cultură.

Astfel, 219 oameni se numesc Betivu, 850 au numele de Nebunu, 515 de Blegu, 65 de Portocală şi 18 Lămâia. În plus, doi cetăţeni români poartă prenumele de Justiţia, unul de Expertiză, unul de Prostu, trei de Poliţia, doi de Facultatea, unul de Farmacia şi unul de Semafor.

Alte nume cu rezonanţă: Strugurel, Slabutu şi Armando Jose

Numele ciudate ale românilor nu se opresc, însă, aici. Există Curcă (4.600 de persoane), Păsărică (1.600), Bucă (2.996), Bucila (228), Coi (3), Mortu (581), Pipi (226), Curu (6), Bounegru (611), Boubatran (119), Putica (244), Regulatu (27), Sfârc (16), Găinaţ (61), Bulan (7), Gunoi (50), Jegu (90), Nespalatu (71), Găleată (276), Castron (25), Belibou (507), Laba (880), Flocea (1.728), Sulică (540), Muia (233) sau Oasenegre (109).

ROBERT DE NIRO din Iaşi, fiul lui Anthony şi al Madonei

Ştefan Bădii, alias Robert de Niro, alias ie­şeanul care a falsificat mai multe cărţi de identitate pentru a accesa cre­dite bancare şi a face rate la electrocasnice, a fost prins de poliţişti şi băgat la închisare pentru ispăşirea pedepsei. RTV.net


Galerie foto

Catalogul numelor ciudate româneşti: Bucilă, Sfârc, Preşedinte, Termopan, Rudolf Pufulete, Papanaş...
Catalogul numelor ciudate româneşti: Bucilă, Sfârc, Preşedinte, Termopan, Rudolf Pufulete, Papanaş...
Catalogul numelor ciudate româneşti: Bucilă, Sfârc, Preşedinte, Termopan, Rudolf Pufulete, Papanaş...


Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus