News Mehedinti

Dorești să dezvolți capacitățile motorii ale bebelușului tău? Iată cum poți face asta!

Data: 24-3-2021

Pe lângă abilitățile cognitive și dezvoltarea emoțională, tinerii părinți nu trebuie să uite de agilitatea fizică a bebelușilor. Prin urmare, este recomandat să desfășurați activități în acest scop în mod regulat. Astfel, cel mic își va antrena forța musculară și va putea executa mișcări fine. De asemenea, va dobândi echilibrul necesar deplasărilor de unul singur, iar în scurt timp va deveni independent.

Descoperă cum să-l ajuți pe bebelușul tău în dezvoltarea abilităților motorii!

1. Poziționează bebelușul pe burtă.

Este o metodă simplă, dar foarte eficientă de a stimula micuțul să-și ridice capul și să-și folosească mâinile și picioarele. De asemenea, o astfel de poziție îl ajută să-și activeze atât trunchiul, cât și mușchii spatelui. Curând, va începe să se deplaseze pe cele patru membre și își va tonifia musculatura. Pentru început, ai grijă să nu îl lași timp îndelungat în această poziție, deoarece este posibil să-i creezi o frustrare. Reține că este indicat ca bebelușul să stea orientat, în pătuț, atât într-o direcție, cât și în cealaltă, pentru a fi stimulat să efectueze o gamă mai largă de mișcări.

2. Creează un labirint de perne.

Atunci când copilul începe să meargă de-a bușilea, aveți ocazia de a diversifica și mai mult activitățile fizice puse în practică, precum și stimulii folosiți. Cu ajutorul câtorva perne, poți realiza un labirint, iar cel mic se va putea deplasa printre ele, înțelegând mai bine spațiul înconjurător și cum să se raporteze la acesta. În plus, va trebui să execute mișcări noi pentru a putea avansa. Aceasta este o metodă sigură și eficientă, ce poate fi pusă în aplicare încă din primele luni de viață.

3. Folosește premergătorul.

Când cel mic crește, este oportună folosirea unui premergător care să-i acorde independența de a se deplasa singur. Dacă te afli în căutarea unui astfel de obiect, intră pe site-ul Babyneeds.ro și descoperă modelele disponibile acolo, durabile și cu un design plăcut. Alege varianta cu dimensiunea cea mai potrivită pentru bebeluș și bucură-te că cel mic are ocazia să se deplaseze fără ajutorul tău. Nu uita că, deși acesta se poate mișca singur, nu trebuie să-l lași nesupravegheat. 

4. Jucați-vă cu mingea.

Încă de când este capabil să stea singur în funduleț, cel mic poate beneficia de pe urma jocului cu mingea. Rostogolește o minge moale și plăcută la atingere către el, iar el va fi tentat să o oprească, să o prindă cu mânuțele și chiar să o retrimită spre tine. Astfel, va exersa o serie variată de mișcări și își va activa atât mânuțele, cât și toracele.

5. Lasă-l să se joace cu diverse texturi.

Nu în ultimul rând, este important ca el să poată efectua și gesturi mai fine. Prin urmare, pune-i la dispoziție o serie de jucării din diverse materiale, pe care le va percepe cu mânuțele. În plus, află aici cum aceste obiecte îl pot ajuta să-și dezvolte și vederea. Cel mic va experimenta prinderea, strângerea și eliberarea lor, iar degetele lui se vor dezvolta în mod adecvat.

Așadar, nu ignora aceste aspecte legate de abilitățile motorii ale bebelușilor și ajută-l pe cel mic să evolueze cât mai bine!

Sursă foto: Unsplash.com.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus