News Mehedinti

Ești în căutarea unei biciclete electrice? Iată ce trebuie să ai în vedere!

Data: 23-8-2021

Evoluția tehnologică începe să se accentueze în majoritatea industriilor cunoscute. Bicicletele electrice, spre exemplu, au luat cu asalt întreaga piață a mijloacelor de transport, devenind opțiuni atractive datorită faptului că nu poluează, sunt mai eficiente și te ajută să faci și puțin sport. Bicicleta electrică îți permite să filtrezi ușor traficul din oraș, te ajută să parcurgi distanțe lungi confortabil și îți oferă asistență, dacă vrei să faci drumeții pe munte. Cu toate aceste avantaje, nu este de mirare faptul că tot mai multe persoane doresc să achiziționeze o astfel de bicicletă. Dacă și tu plănuiești să cumperi o bicicletă electrică, iată la ce aspecte trebuie să ai grijă.

Află cum alegi o bicicletă electrică de calitate!

1. Alege tipul de bicicleta electrică potrivită pentru tine

Înainte de a achiziționa o bicicletă electrică, având în vedere costurile destul de mari ale acesteia, trebuie să știi câteva noțiuni de bază ale bicicletelor electrice, printre care și tipul de bicicletă potrivit stilului tău de mers. Dacă plănuiești să folosești bicicleta doar în oraș, atunci este recomandat un model pliabil și ușor pentru a o putea depozita ușor. Prețul acestor biciclete este mai mic, însă dacă dorești să mergi cu bicicleta și pe drumuri lejere sau forestiere, atunci un mountain bike electrică va fi alegerea potrivită pentru că va avea mai multă tracțiune.

2. Fii atent la puterea motorului

În cazul motorului montat pe bicicleta electrică, trebuie să știi care este viteza maximă pe care vrei să o atingi atunci când mergi, dar și cât de tare va trebui să pedalezi dacă te afli în urcare. Puterea motorului unei biciclete electrice standard este de 250W, astfel că vei putea circula cu o viteză maximă de 25 km/h. Pentru viteze mai mari de aceasta va trebui să deții și un permis de conducere categoria B, cât și un număr de înmatriculare. Și poziționarea motorului este relevantă, fiind de preferat cel montat pe cadrul bicicletei în detrimentul celor montate pe una dintre cele două roți.

3. Diferitele tipuri de baterii influențează toată bicicleta

În cazul acestor mijloace de transport pe două roți, trebuie să știi că există multiple tipuri de acumulatori de biciclete care variază în funcție de preț și durata de viață. Categoriile principale sunt: bateriile din plumb-acid sigilate (sau SLA) care sunt accesibile la preț, însă au o durată mică de viață și prezintă o greutate mai mare; bateriile din nichel-metal hibrid (sau NIMH), care sunt accesibile la preț și destul de bune, însă nu vor veni mai deloc împreună cu bicicleta, deci va trebui să efectuezi montarea personală; bateriile din litiu-ion (sau LI-ION), considerate cele mai bune baterii, având o durată de viață mai mare și o greutate mai mică, permițând o autonomie mai mare a bicicletei electrice. O poți găsi pe cea mai potrivită pe Sorgeti.ro, un magazin care comercializează baterii de calitate și pentru toate bugetele.

4. Dacă plănuiești să mergi des, optează pentru o autonomie mai mare

Autonomia bicicletei este influențată de o serie de factori importanți, cum ar fi bateria montată pe bicicletă, greutatea biciclistului, viteza maximă sau nivelul de asistență oferit. În acest sens, dacă plănuiești să folosești bicicleta electrică doar în oraș, nu este necesar să cauți biciclete cu autonomii de peste 30-40 de kilometri, pentru că reprezintă un cost în plus. De cealaltă parte, dacă ești în căutarea unui MTB electric, atunci optează pentru o autonomie mai mare, datorită faptului că nu vei avea un loc în care îți poți încărca bateria.

Acestea sunt principalele aspecte pe care trebuie să le ai mereu în vedere dacă dorești să achiziționezi o bicicletă electrică. Nu uita, dacă nu ai mai avut contact cu o bicicletă electrică, optează pentru un model potrivit stilului tău, care are un motor potrivit pentru viteza pe care ți-o dorești, o baterie puternică, dar în același timp durabilă și ușoară, cât și o autonomie echilibrată în funcție de distanțele parcurse.

Sursa foto: Unsplash.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus