News Mehedinti

FĂRĂ PRECEDENT - Fratele președintelui țării, Mircea Băsescu, a fost reținut de DNA. Este acuzat de trafic de influență

FĂRĂ PRECEDENT - Fratele președintelui țării, Mircea Băsescu, a fost reținut de DNA. Este acuzat de trafic de influență

Data: 19-6-2014

Mircea Băsescu, fratele președintelui României, a fost citat de procurorii anticorupție. El a ajuns la sediul DNA cu puțin înainte de ora 18:00. Marian Căpățână, cel care ar fi intermediat plata banilor, a fost cu o oră mai devreme.

Mircea Băsescu a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DNA, sub acuzația de trafic de influență.

 Mircea Băsescu a ajuns la sediul DNA pentru a fi audiat. El a refuzat să facă declarații pentru presă. 

„Nu pot să fac niciun fel de declarații. Legile sunt legi, hai să lăsăm... Nu sunt în calitate de învinuit”, a spus el.

Mircea Băsescu a adăugat doar că „e treaba lui Bercea ce spune” în fața procurorilor.

Mircea Băsescu ar fi primit suma de 250.000 de euro pentru a obţine o pedeapsă mai mică pentru interlop. Pentru că nu a făcut ceea ce a promis, fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, ar fi cerut banii înapoi. Informaţiile au apărut în urma unor înregistrări audio-video făcute publice de avocatul familiei Anghel.

Mircea Băsescu a reacționat la acuzațiile aduse de familia Anghel. Fratele președintelui a spus că nu a luat niciun ban pentru a interveni pentru Sandu Anghel și că înregistrările prezentate de avocatul acestuia au fost scoase din context. În plus, el a declarat că Traian Băsescu nu are nicio legătură cu acest dosar.

Astăzi, Victor Ponta a lăsat să se înțeleagă că președintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze pentru a apăra onoarea și independența justiției.

Fratele președintelui, Mircea Băsescu, a botezat în anul 2009 una dintre fiicele lui Sandu Anghel.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus