News Mehedinti

Începând de ASTĂZI amenzile de circulație CRESC / IATĂ ce alte moficări aduce prima zi din luna IULIE

Începând de ASTĂZI amenzile de circulație CRESC / IATĂ ce alte moficări aduce prima zi din luna IULIE

Data: 1-7-2014

De la 1 iulie 2014, punctul de amenda va creste de la 85 la 90 de lei, cand va intra in vigoare hotararea de marire a salariului minim pe economie de la 850 de lei la 900 de lei pe luna, in functie de care sunt calculate si amenzile.

Amenzile de circulatie vor fi majorate de la 1 iulie, un punct de amenda fiind de 90 de lei. Cuantumul amenzilor va fi stabilit de la minimum 180 la maximum 1.800 de lei, in functie de cat de serioasa este fapta. Este a doua majorare a amenzilor anul acesta. La 1 ianuarie, tot odata cu cresterea salariului minim, punctul de amenda a sarit de la 80 la 85 de lei, el ajungand in prezent la 90 de lei.

1 iulie 2014 aduce multe noutăţi pentru români

Se scumpesc o serie de servicii, altele se ieftinesc, salariul minim brut va fi majorat. De salarii mărite se vor bucura şi cei din administraţiile locale. De asemenea, românii vor putea să-şi planifice vacanţele pentru că se deschid Transfăgărăşan şi Transalpina. Şi patronii români au parte de modificări în privinţa taxelor şi impozitelor.

Gazele se scumpesc de la 1 iulie

Preţul gazelor pentru populaţie va creşte cu 2,5% de la 1 iulie, iar cel pentru consumatorii industriali se va majora cu 1,5%, a anunţat Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Potrivit calendarului de liberalizare agreat de Guvern cu FMI în 2012, preţul gazelor pentru consumatorii casnici va fi liberalizat în totalitate la 31 decembrie 2018.

Pentru consumatorii industriali, calendarul prevede liberalizarea totală la 31 decembrie 2014, cu posibilitatea prelungirii până la 31 decembrie 2015.

Factura la curent va scădea de la 1 iulie

Factura consumatorilor casnici pentru energia electrică va scădea în medie cu 2,6% de la 1 iulie, iar cea pentru consumatorii industriali, cu 4%, în urma ieftinirii energiei pe bursă şi a reducerii taxei de cogenerare, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Cursurile şcolilor pentru şoferi se scumpesc de la 1 iulie

Cursurile şcolilor de şoferi se vor scumpi de la 1 iulie cu peste 30% din cauza unor schimbări legislative. Potrivit legislaţiei, de la 1 iulie, instructorii şcolilor de şoferi nu vor avea voie să facă mai mult de 210 ore pe lună. Ceea ce înseamnă că în medie au voie să facă 10 ore pe zi, timp de cinci zile pe săptămână. În prezent, instructorii şcolilor de şoferi fac mult mai multe ore inclusiv în weekend. Din acest motiv, şcolile de şoferi vor mări tarifele.

Salariul minim creşte de la 1 iulie

Salariul minim brut pe ţară va creşte din 1 iulie de la 850 de lei, cât este în prezent, la 900 de lei, aceasta fiind cea de a doua majorare din acest an. Prima a avut loc pe 1 ianuarie, când salariul minim brut a urcat de la 800 de lei la 850 de lei. Angajatorii care stabilesc salarii mai mici decât cel minim riscă amenzi cuprinse între 1.000 de lei şi 2.000 de lei.

Primarii vor avea salarii mai mari de la 1 iulie

Primarii şi viceprimarii vor primi salarii mai mari, după ce legea care prevede acest lucru a intrat în vigoare în 24 martie. Mai precis, potrivit documentului menţionat, peste 6.000 de aleşi locali vor beneficia de o majorare salarială începand din 1 iulie.

Vor creşte salariile unui număr de 6.339 de aleşi locali, după cum urmează:

Primarii/viceprimarii de comunaă cu 44,4% - 50,1%
Primarii/viceprimarii de oraş cu 8,7% - 16,6%
Viceprimar de municipiu categoria II/primar de municipiu categoria I şi II cu 1,4% - 7,2%
Primarul general cu 5,5%

Tarifele de roaming pentru călătoriile în UE scad de la 1 iulie 2014

Utilizatorii români de telefonie mobilă şi internet mobil vor beneficia de tarife reduse pentru serviciile de roaming în UE, începând cu 1 iulie 2014, în cazul utilizării planului tarifar de bază (Eurotarif).

Scăderile tarifare sunt între 20% - 55% faţă de tarifele aplicabile în prezent, astfel că utilizatorii vor plăti maximum 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/ minut (fără TVA) pentru primirea unui apel şi cel mult 0,06 euro (fără TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS), cea mai mare reducere fiind înregistrată în cazul serviciilor de date (inclusiv accesul la internet), pentru care tariful maxim va fi de 0,2 euro/ MB (fără TVA), potrivit unui comunicat emis de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Aplicarea noilor tarife se face automat şi în mod gratuit pentru utilizatorii care au activat serviciul roaming şi folosesc planurile tarifare de bază, fără a fi necesară încheierea unui abonament suplimentar. RTV.net


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus