News Mehedinti

 MAI a donat colegilor din Republica Moldova aparatură tehnică în valoare de 125.000 de euro

MAI a donat colegilor din Republica Moldova aparatură tehnică în valoare de 125.000 de euro

Data: 24-6-2014

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a avut ieri o discuție telefonică cu omologul său din Republica Moldova, Dorin Recean, având ca subiect sprijinul pe care România îl oferă Ministerului de Interne din țara vecină printr-o serie de donații de tehnică.

Astfel a fost definitivată procedura de donație prin care Ministerul Afacerilor Interne din România a donat către Departamentul Poliției de Frontieră din Republica Moldova două autovehicule de teren Nissan Terrano și două ambarcațiuni de intervenție, în valoare de aproximativ 125.000 de euro.

În cadrul discuției cu omologul său moldovean, viceprim-ministrul Gabriel Oprea a subliniat colaborarea foarte bună cu partenerii de la Chișinău: ”Guvernul Victor Ponta  sprijină parcursul european al Republicii Moldova, iar, Ministerul Afacerilor Interne va acorda asistență în toate domeniile din competență, inclusiv prin donații de mijloace de mobilitate terestră și navală, necesare pentru asigurarea securității la frontiera comună”.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, și ministrul de interne Dorin Recean, au convenit ca anul acesta să mai aibă loc o întrevedere la nivel de miniștri, în care să analizeze posibilitatea unor alte forme de sprijin din partea Ministerului Afacerilor Interne român pentru Ministerul de Interne din Republica Moldova.

Materializarea donației vine în urma discuțiilor purtate de cei doi oficiali în luna aprilie a acestui an, când ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere la București cu viceprim-ministrul pentru securitate națională.

Donația mijloacelor de mobilitate către poliția de Frontieră din Republica Moldova s-a realizat la PTF Sculeni, județul Iași, unde cei doi șefi ai Poliției de Frontieră române și moldovenești au avut o întâlnire operativă.

Cele două delegaţii au discutat despre activităţile desfăşurate şi rezultatele înregistrate pe linia combaterii infracţionalităţii tranfrontaliere, precum şi tendinţele fenomenului infracţional la frontiera comună. Inspectorul general al Poliției de Frontieră Române, chestorul general Ioan Buda, a susținut că aceste mijloace de mobilitate donate ieri “vor contribui la eficientizarea activităţilor de prevenire şi combatere a criminalităţii transfrontaliere şi de asemenea, la întărirea relaţiilor de cooperare între cele două instituţii”.

 

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus