News Mehedinti

Septembrie 2014, cea mai caldă lună septembrie înregistrată pe Pământ din 1880 şi până acum

Septembrie 2014, cea mai caldă lună septembrie înregistrată pe Pământ din 1880 şi până acum

Data: 21-10-2014

Septembrie 2014 a fost cea mai caldă lună septembrie înregistrată în lume, la suprafața pământului și oceanelor, de când a început măsurarea temperaturilor, în 1880, a anunțat luni Agenția americană pentru oceane și atmosferă (NOAA), potrivit AFP.

A fost, de asemenea, a 38-a lună septembrie consecutivă în cursul căreia temperatura globală terestră s-a situat deasupra mediei secolului al XX-lea, a precizat NOAA.

Luna trecută, temperatura medie la suprafața oceanelor și a pământului s-a stabilit la 15,72 grade Celsius, cu 0,72 grade peste media secolului al XX-lea (15 grade).

În 2014, mai, iunie, august și septembrie au fost cele mai calde luni înregistrate vreodată.

Cu excepția lunii februarie, toate celelalte luni s-au numărat printre primele patru cele mai calde înregistrate vreodată pentru fiecare dintre ele, potrivit NOAA.

Recordurile de căldură s-au înregistrat în special în nordul Africii de Vest, regiunile litoralului din sud-estul Americii Latine, sud-vestul Australiei, regiuni din Orientul Mijlociu și câteva regiuni din Asia de Sud-Est.

La suprafața oceanelor, temperatura globală din septembrie 2014 a depășit cu 0,66 grade media secolului al XX-lea, care era de 16,2 grade.

A fost vorba și despre "cea mai înaltă temperatură înregistrată din 1880 încoace la suprafața oceanelor", a adăugat NOAA, afirmând că această creștere a temperaturilor a fost observată în cazul tuturor oceanelor. Antena3.ro

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus